Mikóczy Zoltán fél Derbyt nyert
Címlap / Showbiznisz / Mikóczy Zoltán fél Derbyt nyert

Mikóczy Zoltán fél Derbyt nyert

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-12-13

Megtörik-e Overdose tulajdonosának pechsorozata, ez volt a legnagyobb kérdés a Magyar Derbyt előtt. A tervek szerint Overdose is indult volna az egyik főfutamban, de idei bemutatkozása megint kitolódott, Mikóczy viszont egy remek szürke kancával szeretett volna vigasztalódni. 

 

Vasárnap délután fél hétkor élénk érdeklődés mellett futották a Kincsem parkban a 10 millió forintos összedíjazású 88. Magyar Derbyt, melynek 16 indulójából négy telivér emelkedett ki, köztük két kanca, pedig utoljára 1973-ban nyert Anda révén a gyengébb nem képviselője. Egyikük a Svájci Derby friss második helyezettje, Letty, a másik a szlovák idomításban álló Shamal Sally, amely felerészben Mikóczy Zoltán tulajdona. "Kettős állampolgárságát" a zsoké mezének színe is jelezte, hiszen a megszokott piros-fehér-zöld Mikóczy-színt most kék ujjak egészítették ki.


Mikóczy két éve Sunny Sam révén már nyert Magyar Derbyt, de Overdose tavalyi Kincsem Parkban aratott 12. győzelme óta valóságos pechszéria kísérte, híres lova is e nap mutatkozott volna be 15 hónapos szünet után az egyik főversenyben, de az utolsó napokban le kellett jelenteni, így néhány héttel ismét kitolódott idei bemutatkozása.

A másik két favorit az idei három versenyében veretlen Tutanhamon és a mögötte az Alagi Díjban rövid nyakhosszas Emperor’s Stride volt. A tavalyi derbyt előbbi idomárja, Kovács Sándor nyerte, de lovát később diszkvalifikálták, így Emperor’s Stride idomárjának, Sztojka Rudolfnak jutott a kékszalag.


Letty ellen csak az szólt, hogy az elmúlt négy hétben ez már a negyedik futása, előbb a Pozsonyi Turf Gálán kapott ki Shamal Sallytól egy 1800 méteres versenyben, majd egy hétre rá a Magyar Kanca Díjban indult, amit sikeresen megnyert, újabb egy hétre a Svájci Derbyben is megfuttatták, vagyis már két 2400 méteres verseny volt a lábában, az újabb másfél mérföldes erőpróba előtt.

Amikor a PannoniaOverdose.hu megkérdezte tulajdonosától, ifjabb Klimscha Alberttől, aki nemcsak kiváló idomár, de előtte öt dán, svéd és svájci derbygyőztesen is ült, hogy ez nem sok egy kancának, a kiváló lovas azt mondta, hogy Letty közben nem dolgozott, a versenyek voltak a munkái, hét közben csak 300 méteres fröccsöket kapott.


A start némi bonyodalmat okozott, előbb Shamal Sally farolt ki a boxból, s csak fél percre rá tudták visszatuszkolni, majd Tutanhamon ült le a földre egy percre, a start után is nehezen kapott lábra, több hosszat vesztve csak ostor alatt csatlakozott a jó iramban nekilóduló mezőnyhöz. Letty kezdettől a frontban galoppozott, de ez megbosszulta magát, mert a célegyenesben hamar eltűnt, ekkor indította Zdenko Smida egészen kifordulva a túlsó egyenesben még csak tizenkettedik szlovák kancát, akit a mögötte zárkózó Tutanhamon még kijjebb tolt, majd Shamal Sally egyszerűen faképnél hagyott mindenkit, s kissé befelé húzva fölényesen nyerte a versenyt Tutanhamon előtt, kiváló 2.28.6-os időben, amely a legszebb reményekre jogosít. Tutanhamon két hét múlva visszavághat, mivel ekkor futják Pozsonyban a Szlovák Derbyt, ahol a tervek szerint mindketten indulnak.

Pár perc múlva bekövetkezett Mikóczy Zoltán tréfás jövendölése, aki a verseny előtt azt mondta, neki már eljátszották Pozsonyban a magyar himnuszt, most könnyen megtörténhet, hogy Budapesten fogja hallgatni a szlovákot. Hogy teljes legyen a szebbik nem sikere, Shamal Sally idomárja Kubovicová asszony, ami legalább olyan ritka dolog, mint egy derbyben a kancagyőzelem. Mivel a lovisok babonás emberek, ez a fél siker közelebb hozhatja Overdose indulását is, ki tudja, talán Budapesten vagy Pozsonyban.88. MAGYAR DERBY (Gd-1)
2400 m, 3 éves méneknek és kancáknak (5.400.000, 1.900.000, 1.400.000, 900.000, 400.000 HUF)

I. Shamal Sally - 55, 5 kg - Z. Smida
II. Tutanhamon - 58 kg - J. Línek
III. Unico - 57 kg - M. Tellini
IV. Letty - 55,5 kg - Potyók L.
V. Peer Cooper - 57 kg - J. P. Lopez
6. Hadúr - 57 kg - N. Murru
7. Emperor’s Stride - 57 kg - J. Havlík
8. Bombajó - 57 kg - Bakos G.
9. Dr. Gile - 57 kg - E. Dubravka
10. Stewart - 57 kg - J. Pavlicek
11. Chimborasso - 57 kg - Varga Z.
12. Attestation - 55,5 kg - Simon F.
13. Rossano - 57 kg - S. Georgiev
14. Tantarella - 55,5 kg - L. Kasal
15. Álmos - 57 kg - B. Clös


 
 
[ 2914 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x