Megasztárok találkoztak daganatos gyerekekkel
Címlap / Showbiznisz / Megasztárok találkoztak daganatos gyerekekkel

Megasztárok találkoztak daganatos gyerekekkel

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-22

Tóth Gabi és Caramel a Tegyünk Együtt a Gyermekekért program keretében személyes és dedikált ajándékokkal lepte meg a Tűzoltó utcai gyermekklinika daganatos kisbetegeit 

 

Tóth Gabi és Caramel megasztárok személyes és dedikált ajándékaikkal lepték meg a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika gyermekonkológiai osztályán kezelt daganatos beteg gyerekeket a Danone Kft. Tegyünk Együtt a Gyermekekért társadalmi célú támogató programja keretében.

Az immár 9. éve megrendezett program ideje alatt idén július 5. és augusztus 15. között értékesített "Könnyű és Finom" termékek árából a Danone Kft. 1 forintot ajánlott fel a daganatos beteg gyermekek rehabilitációja és egészséges klinikai táplálkozása támogatása céljából. A programban az idén 18 482 473 forint gyűlt össze. A mintegy 2 ezer daganatos kisgyermek kezelését és utógondozását végző 9 magyarországi onkológiai és rehabilitációs központ orvosainak munkáját segítő kezdeményezés idén a bakonybéli Rehabilitációs és Oktatási Centrum felépítését támogatja.


A rehabilitációs központként is működő intézményben gyerekek és szüleik pszichológusok segítségével dolgozhatják fel a daganatos betegségek okozta lelki traumát és kaphatnak táplálkozási tanácsokat. Az országos hatáskörű centrum építési munkálatait, amelynek költsége 150-200 millió forint lesz, várhatóan két éven belül, 2012-re fejezik be.

Tóth Gabi és Caramel első ízben találkozott a TEGY programmal és közéleti személyiségként aktív támogatgatásukkal segítik felhívni a figyelmet a daganatos betegségek elleni küzdelemre.

Tóth Gabi, aki tizenéves korában maga is átélte a betegséget megelőző bizonytalanságot, mélyen együtt érez a gyerekekkel: "ezek a gyerekek nagyon közel állnak hozzám, mélyen átérzem milyen heteket várni egy-egy szövettan eredményére, miközben az egész életem átértékelődik" - mondta Tóth Gabi, aki az augusztus 19-i Tegyünk Együtt a Gyermekekért adománygyűjtő televíziós gálaműsorban is szerepel majd.


Caramel, Lélekdonor című legújabb slagének üzenetével érkezett a klinikára: "Cipelem a sorsomat, de néha nem bírom el, keresem a lelkemet, de van, hogy nem felel."

"Rendkívül fontos számomra, hogy az érintett gyerekekkel személyesen is találkozhatok, látni, hogy a zeném örömöt csal a szemükbe, mert nem csak dalszerzőként, de civilként is nagyon szeretem a gyerekeket. Hiszen lehet gazdasági válság, számtalan egyéb probléma, de az igazi megpróbáltatások ott kezdődnek, amikor egy gyerek betegen kórházban fekszik" – tette hozzá az énekes.

A Tegyünk együtt a gyermekekért programot az idén is tiszteletbeli nagykövetként támogatja Csisztu Zsuzsa, Szentpéteri Csilla, Pásztory Dóra, DJ Dominique, azaz Várkonyi Attila, KIKI, azaz Patkó Béla, Rókusfalvy Pál valamint Egerszegi Krisztina.


A tervek szerint a bakonybéli Rehabilitációs és Oktatási Centrum az ország valamennyi részéről fogadja majd az oda érkező, leukémiával és egyéb daganatos betegségekben szenvedő beteg gyerekeket. A központ turnusonként egy időben 25-30 daganatos beteg kisgyermek és családja számára nyújt majd lelki gondozást és terápiát. Az építkezést a Tegyünk Együtt a Gyermekekért program támogatásával tavaly megvásárolt telken álló öreg épület bontását követve néhány hónapon belül megkezdik.

A gyönyörű bakonyi környezetben felépítendő rehabilitációs centrum különlegessége, hogy a daganatos beteg gyerekek a kezdetektől családi környezetben, profi szakembergárda felügyeletével gyógyulhatnak. A központ egyben a daganatos gyermekek speciális ellátását biztosító szakembergárda - szaknővérek, szakpszichológusok és terapeuták - képzését is ellátja majd. A hungarikumnak tekinthető módszer lényege, hogy a betegek a kórházi (orvosi) kezelés megkezdésétől a megszokott környezetükből nem kiszakítva, hanem családjuk körében gyógyulhatnak, így veheti kezdetét rehabilitációjuk, mely kettősség pozitív hatással van gyógyulásukra.


 
 
[ 4523 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x