JK Rowling 10 millió fontos adománya
hirdetés
Címlap / Showbiznisz / JK Rowling 10 millió fontos adománya

JK Rowling 10 millió fontos adománya

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-11-27

A Harry Potter könyvek szerzője nagyvonalú adománnyal támogatja az Edinburgh-i egyetemet, ahol az anyja nevét viselő kutatóközpontot hoznak létre a szklerózis multiplex "titkának leleplezésére".  

A szklerózis multiplex egy súlyos autoimmun betegség, amely a központi idegrendszer gyulladásával jár. A rosszul működő immunrendszer az idegsejtek nyúlványait körülölelő velőshüvelyt támadja meg, feloldja, roncsolja azt. A szklerózis multiplex elnevezés arra utal, hogy számos idegszálon, azaz többszörösen (multiplex) alakulnak ki kemény heges  területek (szklerózis).

JK Rowling édesanyja 45 évesen a szklerózis multiplex szövődményeibe halt bele. A sikeres írónő arra is utalt, hogy szeretne "valamit visszaadni" Edinburgh városának.

Az Anne Rowling nevét viselő klinika más degeneratív betegségeket is kutatnak majd, így az Alzheimer, a Parkinson és a Huntington kórt.

JK Rowling még szegényen az edinburgh-i kávéházakban kezdte írni Harry Potter történeteit. Mostani adománya a legnagyobb, amelyet valaha is tett, egyben a legnagyobb összegű támogatás, amit az Edinburgh-i egyetem eddig kapott.
 


 
 
[ 2669 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x