Autócsodák és egy új sportág
Címlap / Showbiznisz / Autócsodák és egy új sportág

Autócsodák és egy új sportág

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-23

Budapesten rendeztek a napokban egy rendkívül látványos Tuning Showt és egy hazánkban most debütáló Gymkhana versenyt is. Az exkluzív autókat kedvelő közönség egy izgalmas hétvégét élhetett át. 

 

Egy egészen új, és meglehetősen szokatlan autós sportág készül betörni kicsiny hazánkba is. A Gymkhana első magyarországi versenyét a hétvégén rendezték, három kategóriában lehetett nevezni.

A hindi szóból származó indiai kifejezés, a dzsim-ká-na olyan sportot ír le, amelyben a résztvevők képességei, ügyessége számít, ha akadályokat, kihívásokat kell legyőzni! Egyszerűsített jelentése sportünnepély! A Gymkhana a világ legkoncentráltabb motorsportja. A gyorsulás, a drift, és a szlalom akrobatikai látványosságainak legjava egy szinkronpályára sűrítve, melyben a hátramenet is követelmény.


A néha "autós rodeónak" hívott gymkhanát gyakran hasonlítják össze szlalomversenyekkel. S noha több tekintetben hasonló, azonban a szlalomnak a legfontosabb tényezője az idő! A gymkhana viszont a kontrollról szól, hiszen csak a megfelelő vezetési tudás birtokában támadható a pályák sajátos vonalvezetése. A pályán bóják, gumioszlopok, vagy hordók jelentik az akadályokat, s ezek számítanak mindig a következő navigációs pontnak is, hiszen egy gymkhana verseny rendkívül összetett, bonyolult vonalvezetésű (a szlalomversennyel ellentétben). Az akadályok között találunk szlalomot, 180-fokos, 360-fokos kanyarokat, nyolcasokat, s néha még parkolóboxokat is.


A versenyzők feladata, hogy a pályát a lehető leggyorsabban, a lehető legkevesebb hibával teljesítsék. Nagyon fontos a koncentráció, a mentális fittség is, hiszen a pályarajzolat memorizálása kulcsfontosságú a jó időeredmény eléréséhez. Akadály elmozdítása, feldöntése időbüntetéssel jár, a kijelölt nyomvonaltól való eltérés pedig diszkvalifikálja a versenyzőt. De akik csak látványosan szeretnének autózni, és az időeredmény hidegen hagyja őket, azoknak ott van a show kategória, ahol egy szakmai zsűri által pontozott versengésről van szó!

Folytatás a napiaszonline.hu-n.


 
 
[ 1655 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x