Gerendás Péter nehezen tud szigorú lenni
Címlap / Showbiznisz / Gerendás Péter nehezen tud szigorú lenni

Gerendás Péter nehezen tud szigorú lenni

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-03

A zenészt a röhögés kerülgeti, ha meg kellene szidnia az egyik gyerekét. Mindig lelkiismeretfurdalást érez, ha megdorgálja. 

 

"Nagyon nehezen tudok szigorú lenni - nem tudok igazán haragudni. Minden alkalommal, amikor felemelem a szavam, a röhögés határán állok - nagyon nehezen tudom megállni, hogy ne nevessek" - meséli Gerendás Péter a Sztárportréban.

"Néha nem is tudom megállni, és akkor a gyerek nem tudja, hogy most mi van. A gyermeknevelésben talán az a legnehezebb, hogy az ember megtalálja a középutat - következetes legyen, de mégis megértő, engedékeny legyen, de ugyanakkor szigorú is."

"A hétköznapi dolgokban állandó döntés helyzetben van az ember - nincs más, aki helyette döntést hozzon -, és ez nagyon nehéz. Legtöbbször az ember nem tudja, maga is kételkedik, hogy most jó döntést hoztam, vagy nem - meg kéne szidnom a gyereket, vagy inkább meg kéne ölelgetnem. Mindig lelkiismeretfurdalást érzek, ha megdorgálom a gyereket, és utána mindig bocsánatot kérek, ami persze megint egy hiba. Nem tudok mást tenni, mert megsajnálom, és nem akarom, hogy azt érezze: amiért kiabáltam vele, én már nem szeretem őt. Mindig mondom neki, hogy tudod, én nagyon szeretlek téged akkor is, ha ilyen gazember vagy."

"Ha valamilyen tanácsot mondhatok: Ha a gyerek elkövet valamit, nem szabad az embernek borzalmasan görcsösen ragaszkodni ahhoz, hogy a földbe döngöli a gyereket, hanem legyen az embernek ahhoz ereje, hogy utána meg is nyugtassa, megvigasztalja. Életre szóló, mindenféle fóbiákat össze lehet szedni, ha a gyereket gyermekkorban valami olyan trauma éri, amikor a szülő nem próbálja meg ezeket a szálakat elvarrni."

"Akkor tudnék jó apa lenni, ha minden gyerekre fejenként jutna 2 óra - amit csak vele töltök -, de ezt nem tudom megoldani. Kilencszer kettő, az tizennyolc, és ennyi órát az ember nem tud eltölteni a gyerekeivel, sajnos."

"A példa ragadós - nagyon fontos az, hogy mit látnak a gyerekek maguk előtt. Számomra a legfontosabb, hogy ne a külsőségek legyenek a meghatározók, hanem az érzelmek, az intellektus. Nem nézünk például tv-t, és ez jó is, ha így marad."

A Családi portré Gerendás Péterrel itt meghallgatható.

 
 
[ 1852 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x