David Lynch szerint feledhetőek lettek a filmek
hirdetés
Címlap / Showbiznisz / David Lynch szerint feledhetőek lettek a filmek

David Lynch szerint feledhetőek lettek a filmek

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-11

A lengyel Plus Camerimage nemzetközi filmfesztiválon életműdíjjal kitüntetett David Lynch szerint a filmvilág drasztikusan megváltozott, ócskák, feledhetőek lettek a filmek. 


Rendezvénynaptár
Az amerikai filmrendező a szombaton befejeződő, immár 20. alkalommal megszervezett fesztiválon beszélt erről a The Hollywood Reporter tudósítójának. A rendezvényen Lynch több játékfilmjét, köztük a Kék bársony, Az elefántember, a Veszett a világ, a Mulholland Drive című munkáját is műsorra tűzték.
 
Az alkotó elmondta: azért nem forgatott hosszú ideje, mert egyelőre nem talált olyan témát, ami rabul ejtette volna annyira, hogy filmet készítsen belőle. "Az hiszem, az egyik oka, amiért nem jönnek az ötletek, hogy a filmvilág drasztikusan megváltozott, különös módon a játékfilmek olcsókká váltak. Minden eldobható, a dolgok nagyon gyorsan történnek, a filmet megnézzük és elfelejtjük. Az embernek olyan dolgokat kell csinálnia, amibe tényleg beleszeret" - fejtette ki.
 
A fesztivál egyik központi vitatémájával, a digitális és analóg filmgyártás szembeállításával kapcsolatban David Lynch úgy vélekedett, hogy nem az új technikával van a baj. Szerinte az éppenséggel lehetővé teszi, hogy akik eddig nem engedhették meg maguknak, azok is ábrázolhassák ötleteiket a film nyelvén. A problémát abban látja, hogy elfogytak a művészmozik, a filmpaloták pedig ma csak a pénzkeresésről szólnak. A független filmkészítők barátja az internet lett.
 
"Talán nehezebbé vált eljuttatni az ember munkáját a közönséghez, de azok a dolgok, amelyek igazán fontosak és rendben vannak, megtalálják a közönségüket. Ami azért szép" - fűzte hozzá Lynch.
 
A lengyel filmfesztivál honlapja szerint a filmmustrán az orosz filmművészet kiemelkedő alkotója, Vagyim Ivanovics Juszov, a Solaris, az Andrej Rubljov és az Iván gyermekkora című film operatőre is életműdíjban részesült.
  
 
[ 1205 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x