Hajhullás? Állj! Természetgyógyász tippek őszre-télre
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Hajhullás? Állj! Természetgyógyász tippek őszre-télre

Hajhullás? Állj! Természetgyógyász tippek őszre-télre

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-21

Haj-haj! Hajápoló, hajerősítő, hajpakolás, hajszínező, hajbodorító, hajdúsító, haj(Ó)törés ... Haj de jó lenne, ha mindent tudnánk róla! Ám időről időre visszatérő gondja férfiaknak és nőknek egyaránt a hajuk. Természetgyógyászunk segít megóvni azt ami még a fejünkön van. 

Amikor az ember a hajhullásról szeretne megosztani érdekes gondolatatokat, akkor egy kicsit bajba kerül, mert már annyi minden elhangzott a hajról, annak táplálásáról, festéséről, mosásáról. Női újságok, internetes portálok hirdetik a kiváló termékeket, és minden magára valamit adó gyógynövénybolt tart legalább háromféle hajerősítő teát, kapszulát, egyebet. Hát akkor mit is lehetne ebben a témában elmondani?

Valószínűleg semmi újat, de mégis úgy érzem, megéri egy kis "együtt gondolkodás".

Csakra-hajbaj?
Valamelyik tanfolyamon szemlélem a háttérben álló hölgykoszorút, és figyelem beszélgetésüket. Mivel természetgyógyászati képzésen vagyunk, a téma is erről folyik. Elhangzanak megcáfolhatatlan tippek a helyes táplálkozással kapcsolatban: egyértelműen leszögezik hogy minden gond lelki eredetű, és különben is a csakrákkal van a baj. Az egészség a tetőfokára hág, már a párolt étel is mérgező, és amikor: „Hullik a hajam”- mondja az egyik, máris megindul a tippáradat: „Méregteleníts”- hangzik a javaslat, „Naponta tegyél rá X pakolást”- így szól a másik, „Voltál kineziológusnál?”- kérdezi a harmadik.

Humán frizura
Nézem a biotáplálkozást folytató hölgy festett göndörített haját, és elmerengek a világ furcsaságán, az emberi hajon.  Egy hajjal borított fej az emberré válásunk elején sem nem nőies, sem nem férfias volt, hanem humán jellegű. Többek közözött ez különítette el a többi főemlőstől az embert abban a folyamatban, amikor eltérő fajjá fejlődtünk. Amikor elértünk arra a szintre, hogy már frizurát is tudtunk magunknak csinálni, rengeteg új módszert találtunk arra, hogyan tegyük még feltűnőbbé szokatlan formákkal és színekkel a hajat.

Hajstatisztika
Vegyük most szemügyre ezt az érdekes "nyersanyagot". Az emberi fejbőrön átlagosan 100 ezer hajszál található. A világos hajú embereknek több, a sötétebb hajúaknak kevesebb. A szőke hajat viselőknek kb. 140 ezer, a barnáknak 108 ezer, a vörös hajúaknak alig 90 ezer hajszála van. Minden egyes hajszál a fejbőrben lévő tokból, úgynevezett tüszőből nő ki, aminek az alján a hajhagyma található. Ez a parányi szövetdarab gazdag érellátással rendelkezik, és előállítja azokat a sejteket, amelyből a haj keletkezik. Ezek a sejtek folyamatosan termelődnek a hajhagyma csúcsán, és tolják előre a hajat, ami növekszik.  Az átlag embernél ez naponta 0.33 mm. növekedést jelent.  A hajnövekedés folyamata 16, és 24 éves kor között a leggyorsabb.  A növekedés lelassul betegség esetén, de terhesség alatt is.

Az emberek nem "vedlenek", ahogy az állatok. Ősszel és tavasszal a hajhullás némileg megerősödhet, - ennek oka inkább a vitaminfelvétel változása lehet - ám ez nem szabad, hogy hamosáskor eldugítsa a lefolyót, vagy hajjal teli fésű formájában jelentkezzen!
Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 11454 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x