Karácsonyi villámmenü a nagyon elfoglaltaknak
Címlap / Szépség-Egészség / Karácsonyi villámmenü a nagyon elfoglaltaknak

Karácsonyi villámmenü a nagyon elfoglaltaknak

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-29

Azoknak, akik még 24-én is dolgoznak vagy nagyon elfoglaltak voltak az ünnepek előtt, de mégis valami különlegessel szeretnék meglepni a családot! Én úgy gondolom, hogy ez a menü egy, de maximum másfél óra alatt elkészíthető!  

 

Levesajánlat: Mézes borleves
Hozzávalók: 1 üveg fehérbor, 3 ek. Méz, 3 tojássárgája, pici citromlé, fahéj és szegfűszeg

Elkésztése: A bort felteszem egy lábasba, hozzáadom a mézet és a fűszereket. Felforralom, addig a tojások sárgáját kikeverem. Ezután a művelet a következőképp néz ki:  egy kis bort hozzáöntök a tojáshoz, gyorsan keverem ,hogy ne csapódjon ki, majd rászűröm a maradék bort. Nem forralom tovább, rögtön tálalom!

Tipp: Gyerekek is nyugodtan ehetik, mert az alkohol főzés közben elpárolog, nekik kínálhatunk hozzá tejszínhabot is!

Főétel: Csirkemell gesztenyemártással
Hozzávalók: Személyenként 2 szelet csirkemellet számolunk, olaj, 1 csomag natúr gesztenyemassza, 2 ek. Liszt,1 kk.cukor,

Elkészítése: A csirkemelleket megsózom, egy teflon serpenyőben kevés olajon megsütöm. Kiszedem, beleteszek még 2 ek.olajat, majd két evőkanál liszttel rántást készítek, felöntöm egy kis vízzel és hozzáadom az áttört gesztenyemasszát. 1 kávéskanál cukorral és pici sóval ízesítem. Pici borssal lehet bolondítani.

Hercegnőburgonyával vagy burgonyakrokettel tálalom úgy, hogy egy tányéron elrendezek két szelet sült csirkemellet, néhány burgonyakrokettet, és ráöntök egy adag gesztenyemártást.

Tipp: Ha szeretik az édeskés-natúr hús összeállítást akkor a mártást lehet egy kis mézzel édesíteni, ajánlom hozzá a gesztenyemézet.

Desszert: Mákos guba
Hozzávalók: 8 db szikkadt kifli, 20 dkg darált mák, porcukor, 6 dl tej

Elkésztése: A kiflit karikákra vágom, közben a tejet felmelegítem. Ízlés szerint cukrozom, és vaníliás cukrot szórok bele. A kifliket megmártogatom a tejben és megszórom a cukrozott mákkal.

Tipp: Én szoktam még áztatott mazsolát is tenni hozzá, valamint nálunk a család vanília öntettel szereti a legjobban.

További ünnepi recepteket találhatsz itt >>

Patocskai Nikolett

A Nagyi konyhájának rovatvezetője, Niki várja kérdéseiteket >>






 
 
[ 1663 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x