Hatástalanítsd a fagyikelyheket! - Fogyókúra helyett több...
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Hatástalanítsd a fagyikelyheket! - Fogyókúra helyett több mozgás!

Hatástalanítsd a fagyikelyheket! - Fogyókúra helyett több mozgás!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-21

Máris itt a nyár! Miért kéne megvonnod magadtól a finom és hűsítő fagylaltot? Egy kis plusz mozgással hatástalaníthatod mind a kalóriákat, mind pedig a bűntudatot! Nem is gondolnád, hogy egy kicsivel hosszabb séta mennyi hasznos mellékhatással járhat egészségedre nézve!  


Rendezvénynaptár

Súlyok és séta - kiváló csonterősítő

Ahogy idősödik az ember, egyre törékenyebb lesz, és kalciumot veszít.
Ezt a jelenséget nevezik csontritkulásnak (osteoporosis), ami hetvenéves kor felett a világ népességének nagy részét sújtja. Ebben nem számít, mennyi kalciumot és D-vitamint esznek hozzá, ha nem edzik a testüket hozzá, ami terheli a csontokat, a tápanyagbevitel önmagában hatástalan.

Ezt a súlytalansági állapotban tartózkodó űrhajósok példáján tanultuk meg. A gravitáció rendszeres terhelése nélkül sokkal gyorsabban puhultak el a csontjaik, mint a földi körülmények közepette. Ez nem azt jelenti, hogy súlyemelőnek kell állnunk. Az egyszerű terheléses gyakorlatok, például a gyaloglás tökéletesen elég a csontok kalciumtartalmának megtartásához.

Az aerobik a dolgok szívébe hatol

Akárki mondta is, hogy az öregedés nem a nyúlszívűeknek való, igaza volt! A szíved egy öklömnyi izomcsomó, ami a vér tápanyagait és oxigénjét pumpálja szét a testben, miközben a hulladékot továbbítja az ürítésre. Az erősebb szív jobban bírja a stresszt és a megterhelést. A szívizom erősítésének legjobb módja, ha testedzés közben a pulzusodat megemeled a maximális pulzus (MHR) 60-80 százalékára. A maximális pulzust úgy számolhatod ki, ha kivonod az éveid számát 220-ból. Egy ötvenéves embernek például 170 az MHR-e. Tehát az optimális pulzus számára 102 és 136 között van. Ha hetente háromszor, fél óráig fenntartja ezt a pulzust, akkor segíti a szívét, hogy életben tartsa őt.A házi fiatalító hormongyár: a tested

Képzeld el, hogy hőhullám helyett egy adag növekedési hormon zuhog végig rajtad drága injekciók és pirulák nélkül. Vizsgálatok szerint néhány guggolás és lábizom-gyakorlat a normális többszörösére emeli a "fiatalság hormon" termelését. A több növekedési hormon pedig nagyobb izomtömeget és izomerőt, csökkenő zsírlerakódást, fokozott éberséget és szerelmi örömöt, kellemesebb hangulatokat jelent. Futtasd fel a termelését súlyzózással, fitnesszel, térdhajlításokkal, fekvőtámaszokkal, evezéssel.

Kerekezz, forgasd az életkereket!

Amellett, hogy kiváló testedzés, a pedálhajtás javítja az altesti vérkeringést, különösen a lábakban, ami csökkenti a vérnyomást. Heti háromszor hatvan perc kerékpározás tíz héten át, átlagosan 13 ponttal csökkentette egy csoport középkorú vizsgálati alany vérnyomását. A vérnyomás kézben tartása (130 szisztolés per 90 aszisztolés alatt) az agyvérzés, az infarktus és a vesebetegségek megelőzésének kulcsa.
Győzd le a cukorbajt rendszeres tornával!

Sose veszítsd el a hosszú életbe vetett reményt, még ha súlyos betegségben szenvedsz, amilyen a diabétesz. Néha a legegyszerűbb dolgok gyökeres javulást hozhatnak egészségi állapotodban. A napi aerobik csökkentheti a vércukorszintet (a diabétesz fő ismertetőjegye), mivel az izmokat nagyobb glukóz- (vércukor-) felvételre készteti. A rendszeres gyakorlás segíthet az egyes típusú cukorbetegségben szenvedőknek, hogy hatásosabban használják fel az inzulinjukat. A többieknél az aerobik stimulálja a hasnyálmirigyet, hogy több inzulint termeljen, ami lényegében meg is akadályozza az ún. kettes típusú diabétesz kialkulását.
 
 


Hogyan hatástalaníthatunk egy fagyikelyhet?

Azt a cirka 300 kalóriát, amit egy fagyidesszert elfogyasztásával magadba olvasztasz, kb. egy óra folytonos mindennapos elfoglaltsággal tudod ledolgozni: kézi fűnyírással, kertészkedéssel, söpréssel, klasszikus táncokkal. Tehát legközelebb, amikor úgy döntesz, hogy megeszel egy fagyitortát, vagy befalsz néhány csokis kekszet, utána mindjárt állíts sorba néhány házimunkát vagy egy táncestet. 
Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 6706 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x