Te mit teszel a depressziód leküzdése ellen? - Gyors kiút...
Címlap / Szépség-Egészség / Te mit teszel a depressziód leküzdése ellen? - Gyors kiút velünk!

Te mit teszel a depressziód leküzdése ellen? - Gyors kiút velünk!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-29

Minden idők legszomorkásabb napjának kiáltották ki brit kedélyszakértők 2009 január 19-ét. Közben rá kell döbbennünk, nem ez volt az egyetlen, mert mindig volt és lesz is talán... Szebb és rosszabb is. A közérzeted nagyban függ időjárásunktól. Te ismered hatásait? Vele változol? 

 

A téli időjárás: szürke, napfényhiányos, ködös, nyirkos és olykor igen csípősen fagyos is tud lenni. Minek hatására sokan válnak rosszkedvűvé, kedvtelenné, lemondóvá, kilátástalanná, nemtörődömmé. Lustaságra és egyhangúságra hajlamosít e napfényhiányos átmeneti állapot.

Vannak, kiknek kedélyállapotát, munkáját, cselekedeteit, egész napos viselkedését teljes mértékben meghatározza az időjárás változása.         

Rád milyen hatással van az időjárás? 
Jóidőre, napsütésre boldogabbak és tettrekészek, tele vannak energiával. Vidámak, céltudatosak, tele vannak pozitív gondolatokkal.

Rosszidő
ben ennek szoros ellentétét élik meg. A folyamat már rögtön reggel elkezdődik: nincs kedved kikelni a jó meleg paplan alól, nincs kedved a reggeli frissítő zuhanyhoz és felöltözni, hogy munkába menny, senkihez nem akarsz szólni és alkalmazkodni, dolgozni. Csak egyedül akarsz maradni otthon begubódzva egy jó könyv társaságában. Rosszabb esetben a tv, vagy a számítógéped előtt. Csak a semmittevésre gondolsz, sportmozgás szóba sem jöhet, csak csokit, cukrot, édességeket akarsz falni, semmi egészségeset nem.


Nagyon rossz választás, ezt mihamarabb abba kell, hogy hagyd!
Ne engedd, hogy a környezet változásai befolyásoljanak.

Tény, hogy a napfény jelenléte befolyásolja boldogságérzeted, azonban azt, hogy Neked milyen napon legyen, azt valójában csakis Te döntheted el. Hogyan? A gondolkodásoddal.
Gondolkodj pozitívabban, legyenek céljaid, minden napodon történjen Veled valami jó dolog amiért igenis érdemes volt felkelned.

Néhány jótanács amitől biztosan jókedvre derülsz:
  • A sport, mindig ott van melletted. Bizonyára Te is észrevetted már, hogy egy jóleső, kiadós edzés után máris jobban érezted Magad!

Mi lehet ennek az oka?

Mozgás hatására a szervezetedben endorfinok szabadulnak fel, boldogságérzetért felelős hormonok, amik átsegítenek depressziós időszakaidon.

HarmoNet tipp: Téli tengődés: Az 5 energiaszivacs életedben! >>

Menj ki a szabadba
! Friss, oxigéndús levegőn töltődj fel.
Azt mondod hideg van, oda nem mész? Öltözz fel jól. Vegyél sapkát, kesztyűt, sálat, dupla pulcsit és nadrágot.

Választhatod még az úszást is, squast, tennist egyéb fedett termes sportokat.
Ellátogathatsz egy Fitness terembe. Itt aztán kedved szerint válogathatsz sok–sok sportmozgásból. Lehet az cardio, erősítő, aerobik vagy relaxáló jellegű. Tőled függ mit választasz. Ha működik a szauna és azt Te is szereted, vagy egyéb más relaxáló jellegű szolgáltatás, használdd azt ki.
  • Ha mindenképpen otthon szeretnél maradni, vegyél elő egy házi DVD-t, kazettát és tornázz arra. Ha van otthon szobacardio géped, használd.

Nyiss ablakot, hogy friss levegőd mindig legyen.
  • Még mindig otthon. Milyen rekreációs lehetőségeid lehetnek még otthon?


Gyújts gyertyát, használj füstölőt, illóolajokat, tegyél fel lágy zenét, vegyél egy kellemes forró fürdőt, tehetsz bele fürdősót, illóolajat. Végezz relaxációt, mentális traininget, gondolkodj pozitívan.
  • Igyál élénkítő gyógyteákat, ilyenek a: zöld, cickafarkfű, kakukkfű, oregáno, bazsalikom, fahéjas teák.
  • Meleget egyél, használj hozzá ugyanezen fűszerek is, és még: ginzenget, gyömbért, chillit, borsot, curryt, majorannát.
  • Nassolni tv – ét nézni jó. Azt mondom csináldd. Nassolj zöldséget – gyümölcsöt, natúron. Előzőt mixelve salátának többet, vegyesen, utóbbit csak magában fogyaszd.
  • Szórakozz! Nézz meg egy jó filmet, menj moziba, színházba, operába.

HarmoNet tipp: A depresszió megfékezése: kezd önmagaddal! >>

Sétálj egy nagyot a szabadban, látogass meg egy kiállítást.

Zsemlye Zsanette

 
 
[ 3583 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x