HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-21
Címlap / Szépség-Egészség / Top 10 tipp a téli depresszió ellen

Top 10 tipp a téli depresszió ellen

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-21

A karácsonyi stressz, a szilveszteri mulatságok és az évkezdet után sokakat elkap a téli depresszió. A sötétebb színek, a mozgáshiány és a kevesebb szabadban töltött idő hónapokon át tartó lelki és fizikai fáradtságot is okozhat, ám ennek nem feltétlenül kell így lennie. 10 bevált ötlet a jó hangulatunk megőrzésére. 

 

Léteznek módszerek, melyekkel stresszmentesebben és egészségesebben tudjuk eltölteni az ünnepeket. Dr. Filippo Ongaro, olasz orvos, akinek az Európai Űrhivatal orvos-tanácsadójaként és a budapesti Quintess Egészségközpont nemzetközi orvos-igazgatójaként az a missziója, hogy a tudomány, a genetikai kutatások, a nutrigenomika legújabb eredményeit a szokásos 15-20 év fáziskéséshez képest mielőbb hasznosítsa az orvosi gyakorlatban, egyszerű, de működő ötleteket ad.

Szerinte az elmúlt húsz év kutatásai – különösen a genetika és a molekuláris biológia területén – egyértelműen bizonyítják: a szerv-specifikus betegségek elhúzódó kóros folyamatok megnyilvánulásai, s ha ezeket hosszú ideig elhanyagolják, gyakran visszafordíthatatlan károkat, komplex, krónikus betegségeket okoznak.


A téli depresszió is nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy lappangó betegségeink, hajlamaink felerősödjenek, így nem árt áttekinteni, hogy miképp védekezhetünk ez ellen mi magunk. Dr. Ongaro néhány trükkjével a borongós, hideg időben sem érezzük magunkat rosszabbul, mint a verőfényes nyári napsütésben. „Csak tőlünk függ, hogy egy pohár félig üres vagy félig tele” – véli a Quintess nemzetközi orvos-igazgatója, akinek tippjei:
 
  1. Menjünk a szabadba minden alkalommal, amikor egy kicsit is süt a nap.
  2. Legyünk együtt családunkkal és barátainkkal annyit, amennyit csak lehet.
  3. Kezdjünk el egy meditációs, jóga vagy tai chi tanfolyamot azért, hogy megtanuljunk relaxálni, és csökkenteni tudjuk a stresszt.
  4. Nevessünk annyit, amennyit csak lehet. Kerüljük a szomorúságot még film vagy könyv formájában is.
  5. Próbáljuk meg emelni a teljes kiőrlésű gabonákból származó szénhidrátok arányát, mely növeli az agy szerotonin-termelését, így könnyebben stabilizálódik a kedélyállapotunk.
  6. Hallgassunk zenét a stabil hangulatért, ritmusos zenét válasszunk.
  7. A tánc remek testmozgás, ami egyben a kedélyállapotra is jó hatással van. Főleg, ha olyan valakivel táncolunk, akit kedvelünk.
  8. Ha tehetjük, utazzunk el valahova a sötétből és hidegből meleg és napsütötte helyre.
  9. Ne alkohollal biztosítsuk a jó hangulatot. Ez csak átmenetileg segít, utána rosszabb lesz, nem beszélve arról, hogy az egészségünkre is káros.
  10. Rendszeresen mozogjunk, mivel ez endorfint termel és boldoggá tesz.

Kép: Louisa Stokes / FreeDigitalPhotos.net

 
 
[ 3770 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x