A Változás titkai
Címlap / Szépség-Egészség / A Változás titkai

A Változás titkai

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-23

Mostanában egyre többször hallani, hogy a felgyorsult változások korát éljük. Mi lehet e mögött a kijelentés mögött? Mi lehet ennek az oka? Lehet-e új válaszokat adni a világ újabb és újabb kihívásaira? Erre keressük a választ egy rendhagyó megközelítésből a következő két részes cikkünkben. 


Rendezvénynaptár
Napjainkban nagyon sok ember érez valami megmagyarázhatatlan nyugtalanságot, feszültséget, és sokan keresnek valamit, amit nem is igazán tudnak megmagyarázni.
Mindenki másképp fogalmazza meg magának és másoknak a jelenséget: „beáramlik ebbe a dimenzióba egy hatalmas energia, emelkedik a frekvencia, tudatváltás lesz/van.”
Persze vannak racionálisabb magyarázatok is, mint a gazdasági nehézségek, a pénzügyi válság vagy egyszerűen az emberi kapcsolatok súrlódásai vagy felszínessége. Persze még hosszan lehetne sorolni a példákat az egyéni tapasztalatoknak megfelelően.

Amikor a formátlan, tiszta, teremtő energia az emberen keresztül belép a tér – idő - anyag rendszerbe, akkor a polaritások megjelenése elkerülhetetlen. Ennek oka, hogy a folyamathoz nélkülözhetetlen az elme, amely viszont csak az ellentétek és fix viszonyítási pontok fixálásával képes létrehozni és értelmezni az élet jelenségeit. A megnövekedett energia és a polaritás természetesen az emberi idegrendszerben (elmében) is megjelenik. A félelem és a szeretet, a ragaszkodás és a szabadság, a kirobbanó lelkesedés és az értelmetlenség érzése nagyon jó példák arra, miként ölt formát az energia.
Az okozza a nehézséget, hogy az adott pillanatnak megfelelően az ego azonosul az egyik véglettel, s az egyén a két véglet között ingadozik. S ez fogja szülni azokat a gondolatokat, érzelmeket, melyekben él az egyén, és amelyek meghatározzák a cselekedeteinket.

S itt lép a képbe a Tudatosság, ami azt jelenti, nem azonosulunk a pillanatnyi állapottal és nem reagálunk automatikusan a külvilág hatásaira, hanem új, eddig nem használt nézőpontból szemléljük a helyzetet. Ennek megfelelően új, spontán és kreatív válaszaink lesznek. Már nem pusztán reagálunk, hanem cselekszünk.

Ez a felismerés ad kreatív, új nézőpontokat, szemléletet és megoldási lehetőséget. Tehát a helyzetnek megfelelően spontán cselekvés jelenik meg a reaktív, sablonos, elhárítási mechanizmusokkal szemben. Kis gyakorlással bárki állandósíthatja magában az ehhez megfelelő mentális éberséget, s ezzel képes építő teremtő módon felhasználni azt a jelenséget, amelyet tudat alatt napjainkban oly sokan megéreznek.


Egy kis szufi történeten keresztül érthetőbbé válik, mi is a sablonok használatának hátránya:
Mullah Naszrudin barátja este sétál hazafelé, s látja hogy az utcai lámpa fényénél Mullah keres valamit. Kiderül, hogy elhagyta a kulcsát, így a derék barát szó nélkül nekiáll segíteni, de nem találják sehol, pedig mindent átnéztek. Egy idő múlva a barát - mivel tudja, milyen furcsa ember a Mullah - elkezd gyanakodni, s megkérdezi: „Biztos, hogy itt vesztetted el?”
Mullah azonban csak legyint: „ Á,  dehogy. Bent a kertben.”
„Akkor miért itt keressük?” – kérdezi a barát megdöbbenve ezen az ostobaságon.
„ A kertben úgysem találnánk. Ott teljesen sötét van, itt viszont világos. ” – mondja a Mullah természetes nyugalommal.

Nevethetünk a történeten, de sokszor mi is cselekszünk úgy, hogy tudjuk, valahol máshol kellene keresgélni, mint ahol most tesszük, de az elme a megszokások miatt a régi helyen és a régi módszereket adja kezünkbe.  Ennek oka, hogy az elménk csak a régi helyzetek emlékeiben tárolt válaszokat tudja behozni megoldási lehetőségként. Ha csak az elméjére hallgat az ember, akkor kész gondolati-érzelmi alapú cselekedetek dominálnak, s a válaszok  sablonossá válnak. S ami egykor működött, nem biztos, hogy most is megállja a helyét. Ezért kell a tudatosság, ami a kreativitás és a kreatív válaszok alapja.

Következő cikkünkben megvizsgáljuk, mit jelent a Figyelem és a Szándék átalakító-teremtő-gyógyító ereje, a Tudatosság békéje, s hogyan segít mindebben a jóga új dimenziója, a harmadik évezred  jógája: a kvantumjóga.
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 2972 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x