Érvek a banán mellett
Címlap / Szépség-Egészség / Érvek a banán mellett

Érvek a banán mellett

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-29

Egyetlen banán kétszer annyi szénhidrátot tartalmaz, mint egy átlagos narancs, háromszor annyi káliumot, mint egy átlagos alma és tízszer annyi B6 vitamint, mint egy átlagos körte.  

 

A banán segít a gondolkodásban, mivel növeli a koncentrációt és javítja a memóriát. Nem tartalmaz zsírt, koleszterint vagy nátriumot. Gyorsan szolgáltat energiát, mivel a szervezet azonnal fel tudja használni a benne rejlő tápanyagokat.

A glükóz és vitaminok gyorsan a keringésbe jutnak és gyors energialöketet adnak. A magnézium és B vitamin segít a stressz oldásában. Az egészséges emberi test 70%-a lúgos, 30%-a savas. A banán nagy mennyiség lúgtöbblettel rendelkezik, így hozzájárul a szervezet savháztartásának egyensúlyban tartásához.

A szédülés gyakran a B6-vitamin hiányának következménye. A banán ebben is tud segíteni. Ebből kifolyólag a banán cserepes ajkakra, fáradságra és hajhullásra is kitűnő gyógyír.

A banán tartalmaz minden egészséges, nyugodt és mély alváshoz szükséges tápanyagot. A triptofán aminosav elősegíti a harmonikus elalvást. A tirozin aminosav pedig a mély, zavartalan alvásért felelős. Ezért javasolt a banán és tej összekeverése, mivel a tej is nyugtató anyagokat. A dolog nyitja: a test a triptofánból melatonin nevű alváshormont termel.

Izzadsággal sok magnéziumot veszítünk. Izomgörcsök elkerülése érdekében minél gyorsabban vissza kell állítani a normális szintet. A banán nagy mennyiségű magnéziumot tartalmaz. Sport közben felgyorsul a szívverés. A banánban található kálium a szív védelmére is szolgál. De vigyázzunk, hogy ne együnk túl sok banánt sport előtt és közben, mert a felszabaduló boldogság hormonok csökkentik a sportolási kedvet! Ezért fontos, hogy sport után együk meg a szükséges mennyiségű banánt.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 7208 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x