10000 lépést tesznek Szekszárdon az egészségért
Címlap / Szépség-Egészség / 10000 lépést tesznek Szekszárdon az egészségért

10000 lépést tesznek Szekszárdon az egészségért

Forrás: MTI
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-28

Tízezer lépés az egészségünkért elnevezéssel rendeznek egészségmegőrzéssel kapcsolatos programokat szombaton Szekszárdon. 

 

A Zöldtárs Alapítvány, a Magyar Rákellenes Liga és a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szerve másodszor rendezi meg a prevenciós napot, amikor három helyszínen zajlanak majd események a városban - mondta az MTI-nek Bangó Viktória, az alapítvány munkatársa.

A Prométheusz parkban a népegészségügyi szervezet szűrésekkel, tanácsadással várja az érdeklődőket; lesz többek közt vérnyomás-, testzsír- és vércukorszintmérés, a daganatos megbetegedésekről és a dohányzásról leszoktató programokról adnak ismertetést a szakemberek, a gyerekek pedig játékos foglalkozásokon mások mellett kiszámíthatják ökológiai lábnyomukat.

A Babits Mihály Kulturális Központban az egészséges életmóddal, környezetvédelemmel kapcsolatos előadások hangzanak el, a szekszárdi lösz-szurdik tanösvényre pedig túrák indulnak a Prométheusz parkból.


A rövidebb, 6,5 kilométeres kirándulást a Benedek-szurdikon tehetik meg a természetbarátok, a hosszabb, 11 kilométeres útvonal a Parászta-tanösvényen át vezet. A sétára vállalkozókat az út felénél, a Cserhát-tetőn zsíroskenyérrel, pogácsával vendégelik meg.

A népszerű programot arról nevezték el, hogy kutatók szerint naponta tízezer lépést, azaz körülbelül hat kilométer kell megtenni ahhoz, hogy csökkenjen számos betegség kialakulásának kockázata.


MTI

Kép: franky242 - FreeDigitalPhotos.net

 
 
[ 2700 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x