Becsüld meg és használd!
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Becsüld meg és használd!

Becsüld meg és használd!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-21

Túl hosszú, túl rövid, görbe, merev, puha, kövér, vékony és még ezer bajod van vele? Teljesen mindegy, mert ebben az életedben ezt a testet kaptad és ebből kell kihoznod annyit, amennyit elhiszel magadról. Több vendégemtől hallottam már, hogy ezt fiatalon kellett volna elkezdeni, hogy bárcsak x évvel fiatalabb lenne, bárcsak, bárcsak… Fiatalabbak nem leszünk, de soha sem késő elkezdeni. Ha sérülésed, vagy betegséged van, a sport segíthet. Erősebb lehetsz és ellenállóbb. Egy saját tapasztalatot szeretnék most megosztani veletek. Remélem motiválni fog. 


Rendezvénynaptár
Elég későn kezdtem el sportolni és mivel a falunkban szinte csak a labdarúgás élt, ezért ebbe csöppentem bele. 7 évig fociztam (mellette még több mindent, de ez volt a fő sportágam), ebből talán az első évet sérülés nélkül. 6 éven keresztül mindig fájt valamim. Volt rengeteg húzódásom (comb, hasfal, hát, nyak), zúzódás, rándulás, kiment a bokám, kiugrottak a vállaim, térd, könyék...szinte minden. Ez olyan kemény volt, hogy már nem is emlékeztem arra, hogy milyen fájdalom nélkül játszani. Emiatt nem tudtam megmutatni, hogy mire vagyok képes, mert nem sikerült soha lejátszanom egy teljes szezont 70%-osan sem. A vége egy térdsérülés volt, amikor részlegesen elszakadt a belső térdszalagom. 6 év telt el, mire meguntam és találtam egy dokit, aki megcsinálta. Ezúton is köszönöm Dr. Abkarovits Gézának, aki az ország egyik legjobb térdspecialistája és Dóró Editnek, aki szerintem világbajnok gyógytornász! Ez 9 hónapja történt és most már teljes erőbedobással tudok edzeni, még focizni is! Még mindig hihetetlen, hogy nem fáj semmim! Ehhez persze az is hozzájárul, hogy közben edző lettem és már értek az erősítéshez. Az új térdemmel minden pályán töltött perc ajándék, amit nem ingyen kaptam. Úgy játszok, mintha az lenne az utolsó meccsem, mert még nem szoktam meg ezt az érzést.


Egy éve sincs, hogy egy orvos azt mondta a vizsgálat után, hogy hagyjam abba a sportot és válasszak ülő munkát. Nem szeretném minősíteni a szakértelmét, mert az nem lenne túl irodalmi, de a motivációt mindenesetre meg tudom köszönni. A pihentetés nem megoldás, ha túlságosan vigyázol rá, elveszti a funkcióját. Az ízületek nem termelnek elég folyadékot, az izmok elgyengülnek, leépülnek, tehát használd a tested! Ha baj van, az a legjobb, ha segítséget kérsz egy edzőtől, vagy egy gyógytornásztól, mert akkor nem teszel még több kárt magadban.

Ha kihagyok két hetet az edzéssel, már jelez a testem, hogy valami nem oké. Rájöttem, hogy a legjobb megoldás, ha erős maradok. A vendégeim visszajelzéseit pedig imádom hallgatni. Volt, akinek 2 csigolyája rögzítve volt egy lemezzel, volt, akinek nem akadt már ép rész a térdében, volt, aki magas vérnyomással szenvedett, volt ilyen olyan sérült, de egyiket sem sajnáltam sokáig és soha nem mondtam, hogy most akkor maradjon otthon.

Ez a test nem arra fejlődött ki az évmilliók alatt, hogy lustálkodjon, vagy, hogy egész nap üljön. A 89 éves dédim minden nap a kertben dolgozik. A tőle pár évvel fiatalabbak, akik elhagyták magukat, és még élnek, mind az ágyban szenvednek és gondozásra szorulnak. Vele egyidős pedig már eléggé ritka. Hiszem, hogy a munka tartja életben és az, hogy vannak még céljai!

Hajrá! Mindent bele!

Szívós Zoltán
www.szivoszoltan.hu

kép forrása 
 
[ 2292 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x