Amikor a boksz kiüti a jógát
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Amikor a boksz kiüti a jógát

Amikor a boksz kiüti a jógát

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-21

Vannak az "edzőtermesek", a "spirituálisék", és fogalmazzunk úgy, a nyitottak. Van, hogy az edzőterem, az izomépítés hívei úgy tekintenek a jógásokra, mint akik különféle kitekeredett pózokban mantrázgatnak a világbékéről, amolyan Woodstock-életérzéssel megáldva. Az "edzőtermesek" azok, akik egyetlen jól irányzott mondattal kiütik a jógát egy beszélgetés során. Ám nem azért, mert a jóga ne állná meg a helyét, pusztán nem harcol.  


Rendezvénynaptár
Másokkal való felesleges küzdelem helyett arra helyezi a hangsúlyt, hogy a megfelelő erőkifejtést használja a megfelelő helyen.

Bal horog vagy kitérés?

A jóga mentális hatása a hétköznapi életben.

Az életünk minden területén csatákat vívunk. Az erősebb győz, a gyenge veszít. Aki sikeres és vonzó a magánéletben, azt a munkahelyén előléptetik, aki gyenge bátortalan, bizonytalan, sokkal több munkát végez, mégsem értékelik a felettesei.

Ha elsőként „ütsz”, kemény vagy és határozott, azonnal meghúzod a határvonalakat és kijelölöd az erőviszonyokat. A másik fél ilyenkor a személyiségjegyei alapján dönt: vagy megpróbál visszaütni, vagy félrehúzódik és csendben „behódol”. Közben emészti magát, belső konfliktusokkal küzd, miért nem állt már ki megint magáért, miért nem ütött vissza, vagy ha meg is próbálta, miért nem volt ő az, aki egyszer végre az életében kiütötte a másikat.

A jóga látszólag csupán egy mozgásforma. Jótékony fizikai hatásai közismertek, ám jóval kevesebb szó esik arról, hogy a belső béke és harmónia megtalálásán túl hogyan tud segíteni az életünk hétköznapi konfliktushelyzeteiben.

Ki az erősebb, aki egy bal horoggal azonnal leteríti a másikat, vagy az, aki előre felméri, van-e értelme energiát belefektetnie egy visszaütésbe, és inkább kitér?

Aki kitér, látszólag gyáva. Ám a rendszeres jógagyakorlók pontosan tudják, hogy a jóga elsősorban mentális és lelki szinten fejti ki hihetetlenül áldásos hatását. Képessé tesz egy önbizalomhiányos személyiségből olyan magabiztos egyént faragni, aki immár belső ereje teljes tudatában, magabiztosan tér ki az ütés elől. Mert tisztán látja, hogy milyen szituációban mekkora erőkifejtés a legeredményesebb. Ez a magabiztos, nyugodt derű kisugárzik a környezetére is. Ha ezzel a kisugárzással tér ki az ütés elől, senki nem hiszi a tárgyalás során, hogy azért kötött meg egy látszólag kevésbé nyereséges üzletet, mert nem mer kiállni az érdekeiért. Sokkal inkább jó stratégának bizonyul majd, akit az idő is visszaigazol, aki az első alig nyereséges üzletkötésnek hála partnerséget kötött, amit a következő üzleti lépés során már bőséges haszonra fordít mindkét fél számára.


A jóga tehát nem egy jógateremhez és kicsavart jógapózokhoz kötött mozgásforma. Sokkal inkább egy olyan önfejlesztő rendszer, mellyel képessé válunk másként tekinteni önmagunkra, másként reagálni a bennünket érő ingerekre.

Már nem címkézünk és mások címkéi sem érintenek meg bennünket. Nem válunk levitáló gurukká, akik világbékében töltik a hétköznapi életüket. Nem menekülünk el az élet anyagi, kézzel fogható valósága elől egy álomvilágba.

Jógázóként viszont megtanuljuk, hogy mások címkéi ne billentsenek ki bennünket az egyensúlyunkból, hiszen öntudatára ébredtünk saját belső erőnknek. Nem akarjuk meggyőzni erőszakkal a másik felet saját igazunkról, hanem tisztán látjuk, hogy létezhet két igazság is egyszerre, két különböző nézőpontnak, személyiségnek megfelelően. Nem csupán levezetjük a napi stresszt egy boxzsákot püfölve, hanem megtanulunk mentálisan teljesen ellazulni is.

Végezetül pedig: nem tekintjük magunkat különbnek, tudatosabbnak, okosabbnak, mint bárki, aki bármilyen más mozgásban leli örömét. Tiszteletben tartjuk az ő saját útját és vele együtt örülünk, hogy rátalált arra. Tiszteljük a kitartását, a lelkesedését, az elkötelezettségét.
De megtalálva és fenntartva mentális erőnket már mi magunk is csak mosolygunk a jógásokat érő sztereotip megjegyzéseken. Miért?

Mert a kitűzött céljainkra fókuszálva, a jóga csodálatos mentális erejét használva a céljaink elérése érdekében fejtünk ki erőt. A megfelelő helyen, a megfelelő időben.


A kép forrása: StockSnap


 
 
[ 3957 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x