Körömápolás felsőfokon
Címlap / Szépség-Egészség / Körömápolás felsőfokon

Körömápolás felsőfokon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-05-31

Kezünk és körmeink nemcsak állandó fáradhatatlan bevetésben vannak, hanem örökké szem előtt is. Ez épp elég ok arra, hogy különös figyelmet fordítsunk rájuk. 

Életünk folyamán 25 milliószor nyitjuk-zárjuk kezünket. Amikor beszélünk, velünk beszélnek, gesztusaink alátámasztják mondanivalónkat. Még ha hallgatunk is, elárulják érzelmeinket - az idegességet vagy a félelmet. És mivel kezeinkkel szó szerint felöleljük környezetünket, meglepően érzékenyek. Egyedül az ujjhegyeken idegpályák ezrei végződnek: 1 cm 2 -en négyezer darab. Reagálnak nyomásra, rezgésre, melegre és hidegre, és valamennyi érzékelést továbbvezetik az agyba, illetve vissza. Ha például egy dióért nyúlunk, az agynak tízszer több parancsot kell kiadnia, mint járás közben. 27 csont, 28 ízület és 33 izom gondoskodik egy olyan tökéletes konstrukcióról, amire a mikroelektronika korában még egy robot sem képes. És ez még nem minden! A kéz az ember névjegye. Mivel mindig nézőpontban van, sokat elárul: a testápoláshoz való viszonyunkat és korunkat is. Mert kezünk állandóan és védtelenül ki van téve a környezeti befolyásoknak: szélnek, hidegnek, napsütésnek.


A szappan és a nap is sok nedvességet von el az érzékeny kézbőrből. Nem csoda, hogy kezünk gyorsan öregszik, hiszen - az arcbőrrel ellentétben - alig van benne rugalmasságról gondoskodó faggyúmirigy. Hogy kezünk újra a régi legyen, sok ápolásra, kényeztetésre van szüksége.

A kéz kényeztető ápolása
Ez már a kézmosással kezdődik. Kezét csak langyos vízben, kímélő, visszaszsírosító szappannal mossa! Alaposan törölje meg, különösen hideg időben. Házimunkához használjon gumikesztyűt! A víz és az erős tisztítószerek kilúgozzák a kéz finom bőrét, és durvává, érdessé teszik.

A napjainkban kapható kézkrémek gyorsan felszívódnak, nem zsírosítanak, és láthatatlan kesztyűként védik a kezeket. Sok termék véd a szabad gyököktől és az UV-sugárzástól, mások gyorsítják a sejtmegújulást vagy vitaminokkal táplálják a bőrt.

Az érdes bőrnek sokat segítenek az intenzív kúrák. Léteznek azonnali hatású pakolások a kézre. Különös puhaságot kölcsönöz a kéz, ha vastagon bekrémezi és éjszakára egy pamutkesztyűt húz rá. Ennek változata a drogériákban kapható ápolókesztyű, melynek hatóanyagai az éjszaka folyamán folyamatosan beszívódnak a bőrbe.

A krémes ápolás mellett kezünknek extra adag szeretetre is szüksége van. Kényeztesse kezeit masszázzsal! Oszlasson el krémet a kezén! Masszírozza végig ujjait a hegyétől lefelé, majd vissza körkörös mozdulatokkal! Végül gyúrja át tenyerét a hüvelykujjával! Ez nemcsak a bőrnek, hanem az izmoknak is jót tesz. Különösen ajánlott azoknak, akik sokat gépelnek.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 5459 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x