A vese világnapja
Címlap / Szépség-Egészség / A vese világnapja

A vese világnapja

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-19

A Nemzetközi Vesetársaság és a Vesealapítványok Nemzetközi Szervezete új kezdeményezése, hogy a krónikus vesebetegségekre történő figyelemfelhívás, a vesebetegségek megelőzése és korai felismerése érdekében minden év márciusának utolsó csütörtökét a Vese Világnapjaként tartsák számon. A Világnap időpontja idén március 9. 

 

Rendezvénynaptár
A Nemzetközi Vesetársaság és a Vesealapítványok Nemzetközi Szervezete új kezdeményezése, hogy a krónikus vesebetegségekre történő figyelemfelhívás, a vesebetegségek megelőzése és korai felismerése érdekében minden év márciusának utolsó csütörtökét a Vese Világnapjaként tartsák számon. A Világnap időpontja idén március 9.A krónikus vesebetegség és az általa okozott szív- és érrendszeri betegségek előfordulása járványszerűen növekszik az egész világon, a megbetegedés és halálozás száma alapján pedig már népbetegségnek számít.


Hazánkban a cukorbetegség és a magasvérnyomás-betegség okozta vesekárosodás mintegy 500.000 felnőttet érint. A krónikus vesebetegséggel élők, magas vérnyomásban szenvedők vagy cukorbetegségben érintettek jóval nagyobb szív- és érrendszeri károsodás kockázatával rendelkeznek. A becslések szerint 2015-re a világon 36 millió embernek lesz krónikus vesebetegsége.

A krónikus vesebetegségekre történő figyelemfelhívás, a vesebetegségek megelőzése és korai felismerése érdekében a Nemzetközi Vesetársaság és a Vesealapítványok Nemzetközi Szervezete javasolta a VESE VILÁGNAPJÁNAK megtartását minden év márciusának második csütörtökén, ami 2006-ban március 9-re esik.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 4282 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x