A vese világnapja
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / A vese világnapja

A vese világnapja

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-06

A Nemzetközi Vesetársaság és a Vesealapítványok Nemzetközi Szervezete új kezdeményezése, hogy a krónikus vesebetegségekre történő figyelemfelhívás, a vesebetegségek megelőzése és korai felismerése érdekében minden év márciusának utolsó csütörtökét a Vese Világnapjaként tartsák számon. A Világnap időpontja idén március 9. 


Rendezvénynaptár
A Nemzetközi Vesetársaság és a Vesealapítványok Nemzetközi Szervezete új kezdeményezése, hogy a krónikus vesebetegségekre történő figyelemfelhívás, a vesebetegségek megelőzése és korai felismerése érdekében minden év márciusának utolsó csütörtökét a Vese Világnapjaként tartsák számon. A Világnap időpontja idén március 9.A krónikus vesebetegség és az általa okozott szív- és érrendszeri betegségek előfordulása járványszerűen növekszik az egész világon, a megbetegedés és halálozás száma alapján pedig már népbetegségnek számít.


Hazánkban a cukorbetegség és a magasvérnyomás-betegség okozta vesekárosodás mintegy 500.000 felnőttet érint. A krónikus vesebetegséggel élők, magas vérnyomásban szenvedők vagy cukorbetegségben érintettek jóval nagyobb szív- és érrendszeri károsodás kockázatával rendelkeznek. A becslések szerint 2015-re a világon 36 millió embernek lesz krónikus vesebetegsége.

A krónikus vesebetegségekre történő figyelemfelhívás, a vesebetegségek megelőzése és korai felismerése érdekében a Nemzetközi Vesetársaság és a Vesealapítványok Nemzetközi Szervezete javasolta a VESE VILÁGNAPJÁNAK megtartását minden év márciusának második csütörtökén, ami 2006-ban március 9-re esik.
Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 4675 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x