A haj egészsége - az egészséges haj
Címlap / Szépség-Egészség / A haj egészsége - az egészséges haj

A haj egészsége - az egészséges haj

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-25

Ugyan ki ne vágyna szép, fényes, rugalmas és dús hajra? Ha ennek elérése olyan egyszerű lenne, mint ahogy a reklámfilmek ígérik, ma nem szenvednének annyian a merev, vékonyszálú, zsírosodó, töredezett vagy korpás hajtól... 

Ugyan ki ne vágyna szép, fényes, rugalmas és dús hajra? Ha ennek elérése olyan egyszerű lenne, mint ahogy a reklámfilmek ígérik, ma nem szenvednének annyian a merev, vékonyszálú, zsírosodó, töredezett vagy korpás hajtól, a hajhullás vagy a kopaszodás pedig sajnos a szebbik nemet sem kíméli. Mindennek számtalan oka lehet, a hibás hajápolás éppúgy, mint az örökletes tényezők.

Ha kimerültek, fáradtak vagyunk, még a hajunk is másképp csillog, veszít rugalmasságából, sőt a testi-lelki betegségek gyakran járnak hajhullással. Ezek ellen nehéz védekeznünk, de a helyes hajápolás technikáját egy kis odafigyeléssel könnyen elsajátíthatjuk.

Fejünk éke főként a keratin nevű szaruanyagból áll, mely kedveli a gyengén savas (max. 5,5 pH) közeget, ami a fej bőrének is jót tesz. A lúg hatására viszont a hajszál színe és alakja is megváltozik. A tengervíz vagy az uszodák klóros vize – csakúgy, mint az erős napsütés - szintén megváltoztathatja a festett vagy szőkített haj színét, ezért mindig használjunk úszósapkát, a nap ellen védekezzünk sapkával, kendővel.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 12999 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x