Neil Young és a Crazy Horse amerikai folk klasszikusokat dolgozott...
Címlap / Színes hírock / Neil Young és a Crazy Horse amerikai folk klasszikusokat dolgozott fel

Neil Young és a Crazy Horse amerikai folk klasszikusokat dolgozott fel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Americana címmel június 5-én jelenik meg a kanadai rock óriás új albuma. A Crazy Horse zenészeivel (Billy Talbot, Ralph Molina és Frank "Poncho" Sampedro) 1996-ban adott ki Neil lemezt Broken Arrow címmel, de játszottak a 2003-as Greendale albumán is. 

A mostani korongon olyan tradicionális amerikai dalok szerepelnek, mint a This Land Is Your Land, a Gallows Pole, a Tom Dooley és a Clementine.


Neil Young a közelmúltban a Slamdance Filmfesztiválon beszélt az album dalainak mai hatásáról. Szerinte a dalok szövegei tükrözik a mostani gondokat is, szívbemarkolóak és erőteljesek, mintha ma írták volna őket. Vannak olyan közismert dalok a 11 között, amelyeket már az oviból is ismerhetünk – mondja – aztán olyanok is, amelyet a Jefferson Airplane (High Flyin’ Bird) és a Led Zeppelin (Gallows Pole) tett világhírűvé, vagy hírhedté, mint a Sex Pistols (God Save The Queen) című opusa.


Young és a Crazy Horse 2004-ben lépett fel utoljára, aztán sokak örömére a múlt hónapban a MusicCares gáláján Los Angelesben, a Paul McCartney tribute koncerten ismét együtt muzsikáltak. Az est egyik fénypontja volt, amikor eljátszották az I Saw Her Standing There-t. A rockvilág turnéban is reménykedik, de egyelőre ezt nem tervezik, legalábbis a dobos Ralph Molina a múlt hónapban még ezt írta a neten.


Az viszont jó hír, hogy Neil Young a bandájával az Americanán kívül egy másik albumot is tervez, de ennek részletei még nem ismertek.

Ismert viszont az Americana tracklist-je:


01. Oh Susannah
02. Clementine
03. Tom Dooley
04. Gallows Pole
05. Get A Job
06. Travel On
07. High Flyin’ Bird
08. She’ll Be Comin ’Round The Mountain
09. This Land Is Your Land
10. Wayfarin’ Stranger
11. God Save The Queen


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1846 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x