A Rockháló olvasói Jeff Beck koncertjét szeretnék látni...
Címlap / Sztárock / A Rockháló olvasói Jeff Beck koncertjét szeretnék látni

A Rockháló olvasói Jeff Beck koncertjét szeretnék látni

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-02

Lezárult a Rockháló több mint féléve tartó játéka, a győztes az egyik angol gitárkirály Jeff Beck lett 16,5 %-kal. Meggyőző fölénnyel vezetett végig, de azért talán sokakat meglephet, hogy a játékban 16 felkínált sztár/banda közül Jeff Beck magyarországi koncertjére szavaztak a legtöbben. 

 

Reméljük, lesz olyan koncertszervező, aki lát fantáziát ebben a fickóban! Akik viszont türelmetlenebb típusok, azoknak a februári londoni bulija egyikét ajánlanám, ahol két gitárost is üthetnek egy csapásra, mert mint azt korábban olvashatták a magazinban, lassúkezűvel osztozik majd egy színpadon, vagy a tengerentúlra utazhatnak, hogy megnézzék őket.
 
A képzeletbeli dobogó második fokára a Nickelback zenekar állhat (12,9 %), úgy látszik, mégsem ezek a fiúk alkotják a világ legrosszabb rockbandáját, mint arról legutóbb itt olvashattak, mert volna rájuk nálunk igény. Amikor elindítottam a játékot, olyanokat választottam, akik még nem léptek színpadra Magyarországon, de az idők során ez változott, mert B.B. King előtt Susan Tedeschi nagy sikerű rövid programját is láthattuk a Budapest Sportcsarnokban. Ez annyira meggyőzőnek bizonyult, hogy a mai blues egyik nagy reménysége (10,2 %-kal) megszerezte a harmadik helyet, mindössze  0,1 százalékkal megelőzve a blues óriását Buddy Guyt. A legidősebb blues-nemzedék tagjai közül ő a legnagyobb hiányzó, akit még nem sikerült elhozni a fővárosunkba!


Ha már a nagy hiányzóknál tartunk, akkor az 5-6. helyen azonos eredménnyel végzett (9,4 %) Allman Brothers Band, Neil Young „duó” szereplése sem fulladna érdektelenségbe. Meglepően előkelő helyen (7.) végzett Leslie West a Mountain gitárvirtuóza, aki már Woodstockban is emlékezetesen nyomta és azóta is olyan, mint az óbor…

Robin Trower – a fehér Jimi Hendrix - a nyolcadik (3,9 %), aki egykor a Procol Harumban mutatkozott be, ezt követően pedig kiváló szólólemezeket jelentetett meg, de valahogy sosem kapta meg pályafutása során az őt megillető elismerést. Mostanában Jack Bruce társaságában boldogítja a nagyérdeműt. Ők ketten sem lennének rosszak a hazai koncert-kínálatban.Érdekes, hogy a fiatal korosztályhoz tartozó gitárvirtuózok, mint Kenny Wayne Shepherd és Johnny Lang nem hozták nagyon lázba a játékban résztvevőket, az előbbi a 9. (3,6 %), míg Lang az utolsó(!!!) lett mindössze, 1,2%-kal. Nem jártak sokkal jobban az ifjonc rockcsapatok sem, mint a tengerentúlon oly népszerű Alter Bridge (amely közben Creeddé alakult, de a legutóbbi hírek szerint újabb lemez kiadására készül), a 3 Doors Down és a kanadai Arcade Fire. Én személy szerint több szavazatot vártam Van Morrisonra (11.) és Jan Akkermanra (14-15.), de ez csak egy játék és nem értékítélet.

A nyári Paksi Gastroblues Fesztivál egyik nagy attrakciója volt Arthur Brown szereplése a Póka Egon Experience élén. Talán ez is hozzájárult a 10. helyéhez (3%), tőle tudom, hogy nagyon szeretne Budapesten is bemutatkozni, de egyelőre még nincs semmi konkrétum. Bízom benne, hogy jövőre a főváros is megismerheti Arthur tüzes produkcióját!

Íme, a „Kinek a koncertjét szeretnétek látni nálunk?” játék végeredménye:

1. Jeff Beck 16,5  %
2. Nickelback 12,9 %
3. Susan Tedeschi 10,2 %
4. Buddy Guy 10,1 %
5-6. Allman Brothers Band – Neil Young 9,4 %
7. Leslie West 8,9 %
8. Robin Trower 3,9 %
9. Kenny Wayne Shepherd 3,6 %
10. Arthur Brown 3 %
11. Van Morrison 2,9 %
12. Alter Bridge 2,3 %
13. 3 Doors Down 2,2 %
14-15. Jan Akkerman – Arcade Fire 1,7 %
16. Johnny Lang 1,3 % 
 
[ 2081 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x