Tavasszal ismét előkerül a blues
Címlap / Sztárock / Tavasszal ismét előkerül a blues

Tavasszal ismét előkerül a blues

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A Blues Patika április 1-én újra izgalmas bulival indítja a tavaszi fesztiválszezont, ezúttal az FMH-ban. Az előző évben a Millenáris fogadóban tartottak nagy sikerű Blues Budapest Underground fesztivált. 

Az est házigazdái, a hazai és nemzetközi blues élet leghitelesebb muzsikusai:

A chicagói blues koronázatlan királynője, Karen Carroll  és bandája a Mississippi Grave Diggers, újdonsült, Evolution Revolution című lemezének anyaga mellett újabb saját szerzeményekkel és ismert tradicionális dalok feldolgozásával  szórakoztatja idén először a hazai közönséget.

Az est másik főszereplője a Blues Patika legújabb felfedezettje, Sophie, a fiatal rockabilly, blues, énekesnő és lendületes csapata alkotta Rhythm Sophie zenekar, mely formáció különös tehetséggel képes arra, hogy visszaidézze az 50-es évek Chicagójának mulatóit, a fülledt blues-ban fürdő éjszakákat!

A Fővárosi Művelődési Házban április elsején 19.00 órától szólnak a blues, a funk és rock ’n roll hangjai a  üstös groovok kedvelőinek és mindazoknak, akik eddig még nem merültek el e varázslatos zenei világban.

Karen Carroll with The Mississippi Grave Diggers


Karen Carroll és a Mississippi Grave Diggers neve számos közös fellépés és sikeres turné után mára már összeforrt, és fogalommá vált az európai blues életben! Szuggesztív előadásmód, felhőtlen jókedv és fergeteges muzsikálás jellemzi a zenekar telt házas koncertjeit. A Mississippi Grave Diggers, a tradicionális fekete ritmusok, a roma swing és bebup, a folk blues, és fiatalos groovok ötvözésével hamísítatlan jazz és világzenei fűszerezést ad a kortárs blues világának. Ez teszi egyedivé a zenekar által megteremtett, kontinenseken átívelő, majd hazai színpadokon összeforró hagyományok örömzenéjét.

A zenekar frontemberét, Karen Carrollt, a „fekete boszorkát”az egyik leghitelesebb énekeseként tartják számon a nemzetközi kortárs blues életében. Olyan nevekkel említik együtt, mint Koko Taylor vagy Etta James.  A zenekar repertoárjában szereplő standard műsort nagy sikerű, saját szerzemények teszik színesebbé, melyekből különleges hangzásvilág bontakozik ki.

2008-ban és 2009-ben végigturnézták legnagyobb fesztiválokat: MUPA, Millenáris Park, Kaláka Fesztivál, Solymári Gospel fesztivál, Esztergomi művészeti hetek, Sziget fesztivál, Borfalu, Szentendrei nyitott Éjszakák stb. A 2008. és 2009. év végén a Blues Patika fesztivál házigazda zenekaraként léptek fel. A 2009-es év első turné időszakát egy nagyszabású európai koncertsorozattal indították németországi, csehországi, szlovákiai és ausztriai helyszíneken! Első, élő felvételeket tartalmazó lemezük 2009. novemberében, a Gryllus kiadó gondozásában jelent meg.

Rhythm Sophie


Vannak különös tehetséggel megáldott emberek, akiket egy bizonyos letűnt korszak aurája leng körül. Ilyen tehetség Rhythm Sophie is: ahol megjelenik, egy pillanatra megáll az idő. Az autentikus rhythm and blues és rockabilly legígéretesebb fiatal énekesnőjének tartott Sophie dolgozott már együtt Szabó Tamással, Fekete Jenővel, Long Tall Sonny-val és számos más elismert zenésszel. Sophie rockabilly körökben sem ismeretlen: rendszeres szereplője a hazai fesztiváloknak és rendezvényeknek. Együttesével percek alatt visszarepíti a hallgatóságot a rock’n’roll éra csúcspontjára egy olyan korszakba, ahol minden a szerelemről, táncról és életigenlésről szól. A 30-as és 50-es évek legnagyobb slágereiből és kevéssé ismert zenéiből álló műsorával igazi táncolható rhythm & Blues élményt garantál.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1526 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x