Brendan Perry a Diesel klubban
Címlap / Sztárock / Brendan Perry a Diesel klubban

Brendan Perry a Diesel klubban

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-22

A Dead Can Dance alternatív duóval hírnevet szerző Brendan Perry a legendás formáció feloszlása után sem tétlenkedik. Idén érkezik legújabb lemeze, az Ark, amit egy kiadós világ körüli turnéval fog népszerűsíteni. Nálunk a mester műsorát március 30-án lehet majd látni. 

 

Lisa Gerrard és Brendan Perry az ausztráliai Melbourne-ben alapította meg 1981-ben a mára már legendássá vált duót, a Dead Can Dance-t. Rövidesen Londonba helyezték át a székhelyüket, ahol nem kellett sokat várniuk, hogy az alternatív zene élvonalába kerüljenek és felfigyeljenek az emberek páratlan dalszerzői képességeikre. Korai dalaikat a post punk és goth rock közé helyezik a kritikusok, viszont az ezt követő lemezeiken már neoklasszikus, emelkedett világzene uralkodik. Színvonalas számaik máig nem hasonlíthatók semmihez sem, azokban az arab-bizánci elemek, a középkori spanyol, kelta, ázsiai, és dél-amerikai hatások álltak össze szerves egésszé.


Az 1987-ben megjelent Within the Realm of a Dying Sun-t tartják karrierjük egyik csúcspontjának. Zenéik számos filmből és TV-műsorból, köztük a Baraka című filmből is ismerősek lehetnek, elvégre fő céljuk az érzések közvetítése volt - ami kiváló aláfestés lehet bármilyen képi anyaghoz. A formáció sajnos csak 1998-ig létezett aktív formában, azóta pedig csak egy 2005-ös búcsúturnét bonyolítottak le közösen.

Brendan a Dead Can Dance feloszlása után egy évvel már szólólemezzel jelentkezett (Eye of The Hunter). Nagyon személyesre sikerült a kiadvány, Nick Cave és Leonard Cohen mellett emlegették a nevét, az albumot pedig beválogatták az évtized legjobbjai közé. A most következő Ark is egy teljesen független része lesz a Brendan Perry életműnek, a művész állítása szerint a koncerteken teljesen új élményben részesül majd a közönség.

Brendan közvetlenségét jól mutatja a történet, hogy amikor kiadói intézkedésből törölték a YouTube-ról több dalát, akkor rajongói kérésre személyesen intézkedett, hogy a hallgatóság tovább élvezhesse szerzeményeit. Március 30-án tehát egy barátságos hangulatú estére számíthatnak azok, akik ellátogatnak a Diesel klubba, ahol az új szólólemez mellett olyan Dead Can Dance számokra is lehet készülni, mint a The Arcane, a The Carnival is Over, az A Passage In Time és a Severance. 
 
[ 1818 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x