Hamburg Blues Band a Colosseum zenészeivel gazdagítva
Címlap / Sztárock / Hamburg Blues Band a Colosseum zenészeivel gazdagítva

Hamburg Blues Band a Colosseum zenészeivel gazdagítva

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-05

Chris Farlowe és Clem Clempson, róluk talán csak a rock újszülöttjei nem tudják, hogy ők a Budapesten oly sokszor megcsodált Colosseum zenekar oszlopos tagjai. Ezúttal a Hamburg Blues Band-et erősítik május 2-án az A38 hajón rendezendő koncerten. 

 

Bizonyára sokan lesznek majd olyanok is hajón, akik látták a banda nagy sikerű koncertjét tavaly Pakson a Gastroblues Fesztiválon. A Hamburg Blues Band az intenzív, okosan szerkesztett és elsöprő erejű, a gyökerekből táplálkozó blues szinonimája - különösen, ha élőben hallgatjuk. A csapat – amit a Joe Cockerhez gyakorta hasonlított Gert Lange vezet – aktív boldogsággal és agilitással vegyíti a kemény, ütős, gitáralapú blues rockot a soul, a klasszikus rhythm  & blues, a boogie, sőt a jazz elemeivel.


Az aktuális felállás olyan, mintha az európai zenei élet ki-kicsodájából válogatták volna össze. Kezdjük mindjárt a szezon két különleges vendégével. A londoni Flamingo Klub legendás zenésze, Chris Farlowe (Chris Farlowe & The Thunderbirds, Atomic Rooster, Colosseum), korának valóságos blues-rock legendája; világszerte ismert slágere az „Out Of Time” nagyjából négy évtizede uralta a listákat. Mint R&B énekes, aki kombinálta ezt az operával és a new orleansi halandzsázással, s így egészen egyedülálló, lenyűgöző stílust alakított ki. Ő „a Hang”!

Farlowe barátja és zenésztársa Clem Clempson, aki inaséveit a híres Bakerloo triónál töltötte, hogy aztán két világhírű csapatban: a Humble Pie-ban, s a mai napig erőteljes Colosseumban villantsa meg tehetségét! Az igen kapós Clempson olyan rock legendákkal is dolgozott együtt, mint Bob Dylan, B.B. King, Van Morrison és a New Orleans-i Neville Brothers.


A Hammond B3 mestere Adrian Askew olyan zenészek mellett szerzett érdemeket, mint Joe Cocker, vagy a Lake & Atlantis, míg Hans Wallbaum, a dobos éveken át a nyugat-német iparvidék legendája, a “Ruhr Rocker” Stoppok villogtatta a dobverőket, de játszott Chuck Berry, az Interzone és a Westernhagen társaságában is.

Az énekes Gert Lange dolgozott a The Rainer Bauman Banddel, Stoppokkal, Inga Rumpffal, Jack Bruce-szel és Zoot Money-val. A mozirajongók bizonyára fel tudják idézni hangját a Németországban díjazott „Burning Life” című filmből, s emlékezhetnek néhány TV reklámra is.

A basszusgitáros  Michael ´Bexi´Becker többek között Spooky Tooth-szal és Lake-kel dolgozott.  A „hatodik HBB tag” a színfalak mögött dolgozik inkább: Pete Brown, a HBB háziszerzője nevéhez fűződik egyebek mellett az olyan Cream számok híressé vált szövege, mint a “Sunshine Of Your Love” vagy a “White Room”. A 2009-ben megjelent “Mad Dog Blues” című stúdióalbum szintén az ő dalszövegeire épül. 
 
[ 4051 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x