14 év után új szólólemez Gregg Allmantól
Címlap / Sztárock / 14 év után új szólólemez Gregg Allmantól

14 év után új szólólemez Gregg Allmantól

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-19

A májátültetése óta lábadozó Gregg Allman januárban jelenteti meg a Low Country Blues című szólóalbumát, amely tele lesz veretes dalok szebbnél szebb feldolgozásaival. 

 

Rendezvénynaptár
Az Allman Brothers Band billentyűs-énekes főnöke a műfaj gyökeréig ásott le, olyan kompozíciókat játszik, amelyeket egykor Muddy Waters, B.B. King és Junior Wells előadásában szerettünk meg. Az album producere T-Bone Burnett, akinek a neve garanciát jelent a minőségre. A felvételek Los Angelesben készültek és olyan művészek segítették Allmant, mint Dr. John billentyűs, a nagyszerű gitáros Doyle Bramhall II., Dennis Crouch basszeros, Jay Bellerose dobos, valamint Darrell Leonard trombitás. A feldolgozásokon kívül találunk majd a korongon újdonságot is, Gregg Allman és Warren Haynes szerzeményét Just Another Rider címmel.


Gregg nehezen szánta rá magát erre a lemezre (is), ugyanis Tom Dowd producerének a 2002-ben bekövetkezett halála után nem akart másokkal dolgozni. A T-Bone Burnett-tel való találkozása azonban megváltoztatta korábbi elzárkózását. Egyébként Burnett is nagy tisztelője volt Tom Dowd munkáinak, elkezdtek beszélgetni a kedvenc bluesfelvételeikről, a régi időkben oly sokat hallgatott Nashville-i rádióadóról (WLAC), közös barátaikról és ezek után már nem volt „menekvés”.


Eszméletlen intenzitással kezdtek dolgozni, mindössze 11 nap alatt felvettek 15 dalt! A lemez ugyan már nyárra elkészült, mégis csak januárban kerül az üzletekbe. Ennek oka, - mint arról korábban beszámoltam – Gregg Allman hosszú harca a Hepatitisz C ellen végül májátültetéshez vezetett, amelyre a floridai Jacksonville Moyo klinikáján került sor júniusban. A műtét sikerült, Allman gyorsan javult és arról álmodozott, hogy novemberben már koncertezik, de arról még nincs hírünk, hogy ez megvalósul-e.


A Low Country Blues dallistája:

1. “Floating Bridge” (Sleepy John Estes)
2. “Little By Little” (Junior Wells)
3. “Devil Got My Woman” (Skip James)
4. “I Can’t Be Satisfied” (Muddy Waters)
5. “Blind Man” (Bobby Bland)
6. “Just Another Rider” (Gregg Allman és Warren Haynes)
7. “Please Accept My Love” (B.B. King)
8. “I Believe I’ll Go Back Home” (Tradicionális)
9. “Tears Tears Tears” (Amos Milburn)
10. “My Love is Your Love” (Samuel Maghett)
11. “Checking on My Baby” (Otis Rush)
12. “Rolling Stone” (Tradicionális) 
 
[ 1229 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 72
 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x