Februárban jönnek a finn csellós metálosok
hirdetés
Címlap / Sztárock / Februárban jönnek a finn csellós metálosok

Februárban jönnek a finn csellós metálosok

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-02-25

Természetesen az Apocalyptica bandáról van szó, amely hosszabb szünet után, a 7. stúdiólemezüket követő közel egyéves világ körüli turnéja keretében látogat el ismét hozzánk február 23-án a PeCsába. 


Rendezvénynaptár
Aligha szükséges bemutatni bárkinek is a finn Apocalypticát, hiszen megjelenésükkel jelentősen felkavarták a kemény zenei világot: teljesen úttörő módon, csellón álltak neki metal dalokat játszani, első lemezük kizárólag a Metallica legnagyobb számainak átdolgozását tartalmazta. A végeredmény zsenialitásához pedig kétség sem fér, hiszen a tagok egytől-egyig klasszikus zenei képzettséggel vannak felvértezve. Nyilvánvaló, hogy később is szívesen nyúltak példaképeik szerzeményeihez, koncertjeiknek is nélkülözhetetlen pillanatai közé tartoznak az ilyen megidézések.


Saját dalaik receptje is hamar bevált: a fantasztikus, gyönyörű dallamok és a bombasztikus ritmusok semmiféle hiányérzetet nem hagynak az emberben, annak ellenére sem, hogy instrumentális dalokról van szó, tehát nincs állandó énekes. (Vendégszereplésen viszont többek között a HIM, Guano Apes vagy a Slipknot énekese is megfordult már náluk egy-egy sláger erejéig.) Mindenki számára tartogatnak szerethető pillanatot - a klasszikus zene, a melódiák és a keményebb metal egyaránt szerves részét képezik az Apocalypticának. Amivel a tagok is viccelődni szoktak - ez bizony nem csak egy „egyszer elsüthető poén” -, ténylegesen képesek mindig megújulni, abban az egyedülálló stílusban, aminek ők az úttörői.


Élőben nyújtott teljesítményük még szórakoztatóbb, mint a lemezen: elvégre nem sűrűn látni három, csellózás közben headbangelő finn muzsikust! Nagy hangsúlyt fektetnek a szórakoztatásra és minden este törekednek rá, hogy a rajongók valóban egy élménnyel legyenek gazdagabbak. A magyar közönségre pedig nem lehet panaszuk: emlékezhetünk, hogy a Sziget fesztiválon is sokan nem fértek be a sátorba a koncertjük alatt, de a 2007-es Petőfi Csarnokos bulijuk is sokáig beszédtéma volt.

A helyszín most ismét a PeCsa, a srácok ezúttal új, 7th Symphony című lemezüket mutatják majd be, amely nagyszerűen sikerült. Korábban már beszámoltunk róla, hogy az első klipjükön vendégként a kiváló rockénekes Gavin Rossdale társaságában adják elő az End Of Me című dalt. De rajta kívül mások is segítették a a csellósokat köztük volt: Dave Lombardo a Slayer dobosa, Josepf Duplantier, a francia death metal banda, a Gojira énekes-gitárosa, Lacey Mosley a Flyleaf énekese, és Brent Smith a Shinedown frontembere.

 
 
[ 2515 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x