Hihetetlen intenzitással dolgozik Joe Bonamassa
Címlap / Sztárock / Hihetetlen intenzitással dolgozik Joe Bonamassa

Hihetetlen intenzitással dolgozik Joe Bonamassa

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-03

Több évtizeden keresztül James Brown volt a show-biznisz legkeményebben dolgozó embere, mára azonban úgy tűnik, hogy ez a cím valószínűleg Joe Bonamassát, a világ egyik legjobb blues-rock gitárosát illeti meg. 

 

A 33 éves zenész most jelentette be, hogy a tavasz első napján Dust Bowl címmel először Angliában megjelenteti pályafutása 9. stúdióalbumát, majd másnap március 22-én az USA-ban is piacra dobja. A rajongói jól tudják, hogy ezen kívül volt ebben az évtizedben több koncertlemeze és DVD-je is. 2010-ben adta ki legutóbbi szólómunkáját Black Rock címmel.


Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor Glenn Hughes-zal karöltve tavaly összehozott egy hard rock szupergroupot Black Country Communion néven, amelynek a lemeze szeptemberben került a boltokba. A CD-n hallható muzsika a legkényesebb igényeket is kielégíti. Élőben csak néhány alkalommal lehetett őket látni, majd jövő nyáron, azt ígérik, hogy hosszabb turnéra indulnak. Bonamassa tavaly csak saját bandájával járta a világot, ezúttal is (mint majdnem minden évben) jóval száz felett volt fellépéseinek a száma, szerencsére Budapestet sem hagyták ki, immár harmadik alkalommal csodálhattuk meg a gitárjátékát.


Az idei évet azonnal munkával kezdte a Black Country Communion, hiszen a közeljövőben piacra akarják „dobni” második albumukat is, az elsőre is elég volt vagy nyolc stúdiónap. Jelenleg éppen az új dalokon dolgoznak, Joe szerint, úgy nyomják, mint egy klasszikus rock gépezet! (Egyébként néhány hétnél most sem lesz több idejük az új albumra!)


Visszatérve a Dust Bowl című szólóalbumához, ennek az összerakása sem szokványos. Készültek felvételek hozzá a görögországi Santoriniben, a Black Rock stúdióiban, Nashville-ben, Malibun és Los Angeles-ben. A producer – immár hatodszor - Kevin „The Caveman” Shirley (Led Zeppelin, Black Crowes, Black Country Communion), akivel Joe remek munkakapcsolatot épített ki az idők során.


Nem mindennapi azoknak a zenészeknek a köre sem, akik részt vettek ebben a projectben, hiszen olyan kimagasló színvonalon dolgozó, legendás Nashville-i művészek segítették, mint Vince Gill (2007-ben a Country Music Hall of Fame tagja lett) és John Hiatt, aki közel kéttucatnyi lemezt tett már le az asztalra. Mindketten több hangszeren is játszanak.

Vince Gill egyedi gitárjátékát és Hiatt duettjét Bonamassával élvezhetjük majd a John Hiatt-John Porter szerzeményben, a Tennesse Plates-ben. Ezenkívül Gill a Sweet Rowena című dalban is hallható.


Gleen Hughes sem akart „kimaradni a jóból”, ő a Heartbreakert vállalta be. Ez nem a Zeppelin száma, hanem a Free utolsó, 1973-as Hearbreaker című lemezén szerepelt. Paul Rodgers a szerzője, de ebben is emlékezetesen játszik a néhai Paul Kossoff, a zseniális gitáros, aki Bonamassa nagy kedvence!

A vendégek sorának azonban még koránt sincs vége, hiszen a No Love On The Street című dalban szerepet kapott Beth Hart énekesnő, Arlan Scheirbaum billentyűs és Blondie Chaplin gitáros-énekes is. Az album indító dalát, a Slow Traint tavaly mi is hallhattuk, mert ezt eljátszotta a koncertjein.


„Ez a legjobb, amelyet valaha készítettünk” – mondja sokat ígérően Bonamassa a lemezről. Hozzátette még, hogy 30-asként (májusban lesz 34 éves) egyre több olyan élményanyaga van, amely segít neki a dalszövegek megírásánál. Mélyebbre akar hatolni a dalszövegekben az „elhagyott a babym”- stílusú daloknál. Ami pedig a hangzást illeti, továbbra is a metszően éles, dögös soundnak a híve és a gitárszólókat sem akarja agyonkomplikálni. Egy másik interjúban, ezt úgy fejezte ki, hogy szerinte akkor jó valami, amikor szinte „kitépi magából a hangokat” és utólag nem analizálja és ismételgeti a futamok felvételét, hogy még tökéletesebb legyen.

A lemezanyaggal természetesen turnéra is indul, a koncertkörút első szakaszára február 17. és május 27. között kerül sor. A hírek szerint 2011-ben is szinte bejárja a világot a bandájával, hiszen Észak-Amerikán és Európán kívül Ázsiába, sőt, Ausztráliában is fellép majd.

Végül, a betegségéből lábadozó gitáros istenség Leslie West a napokban arról számolt be, hogy a stúdiójában járt Joe és felvett vele néhány dalt a készülő Mountain lemezére. Mindezek ismeretében talán nem túlzás, hogy jelenleg Joe Bonamassa a show-biznisz legkeményebben dolgozó embere!


A Dust Bowl album tracklistája:

1.    Slow Train
2.    Dust Bowl
3.    Tennessee Plates (John Hiatt közreműködésével)
4.    The Meaning Of The Blues
5.    Black Lung Heartache
6.    You Better Watch Yourself
7.    The Last Matador of Bayonne
8.    Heartbreaker (Glenn Hughes)
9.    No Love On The Street
10.    The Whale That Swallowed Jonah
11.    Sweet Rowena (Vince Gill)
12.    Prisoner 
 
[ 2843 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x