Paul Rodgers turnébandájában Jason Bonham dobol
Címlap / Sztárock / Paul Rodgers turnébandájában Jason Bonham dobol

Paul Rodgers turnébandájában Jason Bonham dobol

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A világ legjobb rockénekesi között tartják számon Paul Rodgerst már a Free 1968-as feltűnése óta, bár az elmúlt évtizedekben számos formációban megfordult, még mindig sokan kíváncsiak arra, mire képes ma! Az áprilisban induló angliai szólóturnéján a dobszerkó mögött Jason Bonham ül. 

Őt aztán nem kell bemutatni a műfaj rajongóinak, hiszen a felejthetetlen Bonzo fiaként, előbb dobolt, mint megtanult volna járni! Vele sokat foglalkoztunk az elmúlt időszakban a Led Zeppelin Experience nevű turnéja kapcsán, amely óriási sikert hozott számára az amerikai koncertjein. Aztán a Black Country Communion supergroup oszlopos tagjaként is, amely napokkal ezelőtt még a második lemezén dolgozott. Jason korábban erősítette a Foreignert, Bonamassához is beugrott időnként - mint egy jó úttörő, mindenütt ott volt/van, ahol segíthet.


Már nem is lepődik meg az ember, amikor a nevét olvassa Paul Rodgers turnébandájában, amely egyelőre 10 koncertet ad április végéig Angliában. Az énekes, az egyik Los Angeles-i, decemberi sessionja után kérte fel Jasont – ahol nagyszerűen dobolt – hogy örömmel látná az angliai koncertjein a bandájában. A gitáros Howard Leese (ex-Heart), míg a basszeros Lynn Sorenson, de persze lesznek „meglepetés-vendégek” is, köztük Joe Perry, akire most majd rátalálhat Steven Tyler, mert a múltkoriban agyonkereste a gitárost! Úgy hírlik, hogy tiszteletét teszi Joe Elliott is (Def Leppard).


Paul Rodgers, mint közismert a Queen élén próbálta meg feledtetni Freddie Mercuryt 2004 és 2008 között, de azért szólóban is turnézott 2006-ban. A Queen után újjáélesztette a Bad Companyt, amellyel tomboló sikerű koncerteket adott. A Live in Glasgow DVD-n láthatjuk mi is a fogadtatását.

Ami a műsort illeti, Paul nincs könnyű helyzetben, mert vagy 31 albumának dalaiból válogathat, de ő is jól tudja, hogy hazai pályán örökre a Free bandája a favorit, az angol közönség sosem kezelte ezzel a formációval egyenrangúként a Bad Companyt. Így szinte biztos, hogy nem csak az All Right Now-t nyomják majd tőlük, de azért kihagyhatatlan a Bad Companytól a Feel Like Makin’ Love is, sőt, még talán a rövid életű The Firm csapattól is eljátsszák a Satisfaction Guaranteed-et.


Az elmúlt napokban sok-sok zenész emlékezett Gary Moore-ra a világ minden tájáról, köztük volt Paul Rodgers is, aki felidézte az utolsó közös szereplésüket, amikor Gary a vendége volt a Royal Albert Hall színpadán. Úgy játszott akkor is (mikor nem?), hogy mindenkit tűzbe hozott, nem csak a közönséget, hanem a zenésztársakat is. Gary a barátja volt, egyike a legnagyobbaknak, „a brit blues óriását veszítettük el vele, nagyon, nagyon szomorú vagyok” – olvasható Paul Rodgers közleményében.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3616 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x