Warren Haynes első szerelme a soul volt
Címlap / Sztárock / Warren Haynes első szerelme a soul volt

Warren Haynes első szerelme a soul volt

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-25

Az Allman Brothers Band és a Gov’t Mule banda kiváló blues-rock gitárosa május 10-én jelenteti meg Man in Motion címmel pályafutása 4. szólóalbumát, amelyen soulzenét hallhatunk. A felvételek Willie Nelson Austinhoz közeli stúdiójában készültek Gordie Johnson társproducer irányításával, egy igazi all-star band közreműködésével. 

 

De előbb még arról, miért ad ki soullemezt egy világhírű blues-rock gitáros? Haynes a Billboardnak elmondta, hogy első szerelme a soul muzsika volt, amelyhez Észak-Karolina rádióit hallgatva jutott el a feketék gospel zenéjén keresztül. Első zenei hősének James Brownt említette, majd jöttek a többiek: Four Tops, Temptations, Wilson Pickett, Otis Redding, Sam & Dave és persze Ray Charles valamint B.B. King is.


Most érezte elérkezettnek az időt (hamarosan 51 éves lesz), hogy előrukkoljon ezzel a lemezzel, amelyen 10 kompozíció szerepel. Vannak köztük olyanok, mint a Real Lonely Night, amelyet 20 évig, míg a Your Wildest Dreams című dalt tíz évig érlelte. Szerepel a kínálatban egy feldolgozás is, William Bell (a Stax kiadó énekesének) Everyday Will Be Like a Holiday című száma.


Ami pedig a közreműködő, többnyire New Orleans-i muzsikusokból álló sztárcsapatot illeti, ennek tagja volt George Porter Jr., a Meters basszusgitárosa, Ivan Neville billentyűs, Raymond Webber dobos, Ruthie Foster énekesnő és Ron Holloway tenorszaxofonos. Producerének ajánlására meghívták a felvételekhez az austini Ian McLagan billentyűst is, akivel Haynes korábban sosem muzsikált.

Az együttessel decemberben Asheville-ben a gitáros szokásos Christmas Jam-jén játszott először közönség előtt, majd áprilisban turnéra indulnak, Ausztráliát is „útba ejtik”.


Előtte azonban – március 10-től - Warren Haynes-re vár egy szinte évente megismétlődő „kötelezettség”, amikor az Allman Brothers Band – szinte minden évben - tucatszámra nyomja a koncertjeit a New York-i Beacon Theaterben. Most lehet, hogy kicsit visszafogják magukat a betegségéből nemrég felépült Gregg Allman miatt. Korábban beszámoltunk róla, hogy a billentyűs-főnök Low Country Blues címmel szólólemezt jelentetett meg, amellyel hetek óta vezeti a Billboard blueslistáját. Egyébként nem könnyű az időpontegyeztetés az Allman Brothers Band-nél, hiszen Derek Trucks-nak is saját zenekara van és ő is sokat koncertezik.

Íme, Warren Haynes: Man In Motion lemezének tracklistája:

"Man in Motion"
"River’s Gonna Rise"
"Everybday Will Be Like a Holiday"
"Sick of My Shadow"
"Your Wildest Dreams"
"Real Lonely Night"
"Hattiesburg Hustle"
"A Friend to You"
"Take a Bullet"
"Save Me" 
 
[ 2211 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x