Burton Cummings (ex-Guess Who) csillagot kap a kanadai hírességek...
Címlap / Sztárock / Burton Cummings (ex-Guess Who) csillagot kap a kanadai hírességek sétányán

Burton Cummings (ex-Guess Who) csillagot kap a kanadai hírességek sétányán

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-08

A média érdeklődése ugyan jóval nagyobb a hollywoodi Walk of Fame iránt, pedig Torontóban is van egy sétány a King Streeten, ami a Simcoe Streeten folytatódik, amelyen a kanadai hírességek nevét örökítik meg 1998 óta. Mostanáig 131-en részesültek ebben a megtiszteltetésben.  

 

Október elsején a torontói Elgin Theatre-ben megrendezendő beiktatási ceremónián heten lesznek az idei kiválasztottak. Van köztük teniszező (Daniel Nestor), színész (Sandra Oh, Ryan Reynolds), író (Mordecai Richler), sőt, Kanada első női űrhajósa Roberta Bondar neve is ott szerepel a listán. Bennünket azonban az egyetlen zenész, Burton Cummings érdekel leginkább, aki a Guess Who banda énekese volt és hatszor nyert Juno Awardot, ami, mint közismert a kanadai Grammy-nek felel meg.


Shania Twain, Alanis Morissette és Neil Young (természetesen Kanada zenei kiválóságaiként mindegyikük neve már régóta ott szerepel a sétányon) dalban is megörökítették a walk of fame-et.

A Guess Who zenekar éppen 10 évvel ezelőtt kapta meg a csillagát. Az első kanadai banda volt, amelyik number one slágerrel szerepelt az Egyesült Államok listáján. Bizonyára nem árulok el újdonságot a rockrajongóknak, hogy ez az American Woman című dal volt az 1970 elején kiadott albumukról. A fiatalabbak inkább Lenny Kravitz verziójában ismerhetik ezt az ütős kompozíciót.


A 63 éves Burton Cummings fél tucat hangszeren játszik, amellett hogy kiváló énekes-dalszerző. A Guess Who-nak 1965-1975 között volt a muzsikusa, társzerzője volt az American Womanon kívül olyan daloknak, mint a "No Time," a "Share the Land," a "Hand Me Down World," az "Undun," a "Laughing," a "Star Baby", a "New Mother Nature," és a "These Eyes." 

Cummings 1975 után sikeresen folytatta tovább zenei pályafutását szólóban is, amit több slágere is jelez, közülük a legnagyobbat a Stan Tall 10. helye jelentette a Billboardon. 1976-1990. között nyolc szólóalbuma és válogatásai jelentek meg, ami azt mutatja, hogy igazán termékeny volt ebben az időszakban.


2000-ben a Guess Who visszatért! Cummings, Bachman és az eredeti dobosuk, Garry Peterson ismét együtt muzsikált. Egy koncerten Jim Kale basszerosuk és a Guess Who korábbi alkalmi zenészei Donnie McDougall és Bill Wallace is besegítettek. 2003. nyaráig turnézott a Guess Who Kanada és az Egyesült Államok nagyvárosaiban.


Később néhány alkalommal Bachman-Cumming Band-ként is színpadra léptek. 2006. novemberében egy DVD-t adtak ki tőlük First Time Around CBC TV címen, majd a következő év júniusában egy albumot is Jukebox címmel. 2009-ben játszottak együtt utoljára azóta Cummings a saját, Carpet Frogs nevű csapatával turnézik. Velük jelentette meg 18 évnyi szünet után az első szólóalbumát is Above the Ground címmel 2008. novemberében.


Ami a közeljövőt illeti Cummings júliusban az USA-ban koncertezik, szeptember 29-én pedig ő is fellép a trontói Masey Hallban rendezendő koncerten, amely már a beiktatási ceremónia „előjátéka” lesz. 
 
[ 2801 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x