Derek Sherinian: a rockbillentyűsök Caligula császára
Címlap / Sztárock / Derek Sherinian: a rockbillentyűsök Caligula császára

Derek Sherinian: a rockbillentyűsök Caligula császára

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-25

Ezt a találó jellemzést Alice Cooper adta róla hajdanában! Sherinian, aki jelenleg a világ első számú hard rock szupergroupjának, a Black Country Communionnak a billentyűse szeptemberben szólólemezzel jelentkezik. 

 

A hazai rockszakírók szinte mindegyike szóvá tette a Black Country Communion eddigi két lemeze kapcsán, hogy túlságosan háttérbe szorították az orgonistát. Az új szólóalbumán majd hallhatjuk, hogy jelenleg mire képes a 45 éves muzsikus.


Az Oceana című korongon szereplő gitárosok is a műfaj legmagasabban jegyzett művészei: Steve Lukather, Doug Aldrich, Steve Stevens, Tony MacAlpine és természetesen Joe Bonamassa, aki újabban sehonnan sem hiányozhat! A produceri munkában Dereket a dobos Simon Phillips segítette, ő szintén játszik a lemezen.


Derek Sherinian-ről itt csak annyit, hogy a kaliforniai zenész – mint oly sokan a szakmában – a bostoni Berklee School of Music növendéke volt, majd Buddy Miles turnébandájában bontogatta a szárnyait. Az igazi ismertséget azonban Alice Cooper zenekara hozta meg számára, amellyel Európában is fellépett még 1989-ben. Nálunk azonban a műfaj rajongói a Dream Theaterben eltöltött négy évét tartják a legtöbbre, amikor olyan lemezeken játszott, mint az A Change of Seasons és a Falling into Infinity. 1998-ban hagyta ott Petrucciékat, a szokásos „zenei differenciákra” való hivatkozással.


Ezt követően kiadott hat szólólemezt és rengeteg előadó és zenekar lemezén hallható a játéka, a teljesség igénye nélkül néhány név közülük: Planet X, Platypus, Yngwie Malmsteen, Billy Idol, Gilby Clarke, Ayreon…

Ami pedig a Black Country Communiont illeti, a jelenleg futó európai turnéjuk  legnagyobb „megmérettetése” július 24-én lesz, amikor a londoni High Voltage Fesztiválon lépnek színpadra világhírű sztárbandák társaságában.


Az Oceana tracklistája:

1. Five Elements
2. Mercury 7
3. Mulholland
4. Euphoria
5. Ghost Runner
6. El Camino Diablo
7. I Heard That
8. Seven Sins
9. Oceana 
 
[ 2680 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x