A Csirkeláb tényleg nagyot lépett
Címlap / Sztárock / A Csirkeláb tényleg nagyot lépett

A Csirkeláb tényleg nagyot lépett

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-28

Korábban arról írtam, hogy a banda énekese, Sammy Hagar beájult saját zenekarának, a Chickenfoot-nak az új albumától, el kell ismernem sokkal jobb lett ez a lemezük, mint a bemutatkozó korong. 

 

Valóban kihagytak egy lépcsőt (színvonalban) és rögtön hármas fokozatba kapcsoltak a Chickenfoot III CD-vel, amelyen közel 50 percnyi remek muzsikát hallhatunk. 10 dalt és bónuszként egy „rejtett track-et” helyeztek el rajta. A rockrajongók jól ismerik ezeket a fickókat: Sammy Hagar énekes és Michael Anthony már letette a névjegyét korábban a Van Halen-ben, Chad Smith pedig a Red Hot Chiliben. Joe Satrianiról pedig évtizedek óta tudjuk, hogy a hangszerén varázslatokra képes.


A rockzene varázslatát mindjárt meg is kapjuk a Last Temptation című nyitódalban, amelyet öröm hallani, milyen lelkesedéssel nyomnak. Az Alright Alright-ban ugyan a dob nagyon „kopogós”, nekem nem igazán jön be ez a dal, kicsit mesterkéltnek érzem, sokszor hallott unalmas patenteket is elsütnek itt-ott, a szám „elviseléséhez” azért segít Satriani eszelős szólója.


A Different Devilben aztán kicsit lehiggadnak a fiúk és egy gyönyörű dallamot kínálnak, ha nem vigyáznak még sláger lehet belőle! Remek az ének és nem különben a gitár. Az Up Nextben jól bekeményítenek, lüktető rock, ami élőben tuti siker lesz! Végtelenül egyszerű, de nagyon hatásos kis szám, az énekben Hagarnak Anthony is besegít.

A Lighten Up tipikus hard rockos felvezetést kap, amelyet gyönyörűen bontanak ki, annak ellenére, hogy a dallam nem túl eredeti, de összességében nagyon rendben van. A Come Closer-ben líraira, cseppet olyan „foreigner-esre”veszik a figurát, de jól áll nekik ez is. Ezt követően ismét váltanak, a Three And A Half Letters-ben „belecsapnak a lecsóba”. A dal különleges hatását csak fokozza a katonák leveleinek felolvasása, amelyet eszméletlen dinamikus zenei váltásokkal tesznek még erőteljesebbé. A közönség megőrül majd, ha ezt élőben hallja tőlük!


A Big Foot című kompozíciót hallhattuk tőlük elsőként (a klipet láthatjátok is), annak ellenére, hogy nem ez a legjobb szám a lemezről. Talán, mert könnyen befogadható, olyan „van halenes”, ami a fél bandát ismerve nem meglepő. A Dubai Blues első hallásra könnyed kis ujjgyakorlatnak tűnik, de ha többször meghallgatjuk ezt a dalt egyre több szépséget fedezhetünk fel benne. Hagar bátran kiengedi a hangját, Satriani pedig elengedi a bolondot…


Elérkezünk a 10. dalhoz, Something Going Wrong, amely tipikus amerikai countrys számnak indul, de aztán remek átvezetésekkel jönnek a hatásos rockzenei elemek és egy igazán emlékezetes darab kerekedik belőle. A végén pedig jön a desszert azoknak, akik imádják Satriani gitár-soundját, a Hidden Bonus Track nekik készült.

A Chickenfoot ezzel a kiváló lemezével - mint azt vártam – felvette azt a bizonyos kesztyűt, amit a másik szupergroup a Black Country Communion odadobott eléjük a nemrég megjelent második albumával. Így már csak ízlés kérdése, hogy ki melyiket tartja jobbnak. Bárcsak felnőne hozzájuk még néhány banda, de jól tudom, hogy ez nem kis kihívást jelent számukra! 
 
[ 1955 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x