Valentin-napi Rózsák a Cranberries zenekartól
hirdetés
Címlap / Sztárock / Valentin-napi Rózsák a Cranberries zenekartól

Valentin-napi Rózsák a Cranberries zenekartól

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-19

Dolores O'Riordan, a varázslatos ír énekesnő Cranberries nevű rockcsapatával a 90-es években készített albumaival és koncertjeivel világhírt ért el, aztán az elmúlt 10 évben eltűntek, de 2012. február 14-én Roses címmel, új albummal térnek vissza. 


Rendezvénynaptár
Emlékeztetőül, a rockbandának olyan világslágerei voltak, mint a Dreams, a Linger, a Zombie, az Ode To My Family, a Salvation, a When You’re Gone és a Promises, hogy csak néhányat említsek közülük.


A 90-es években a U2 után az írek egyik legfontosabb zenei exportcikkének számított a Cranberries. Dolores mindenkit elvarázsolt a hangjával a világban, természetesen bennünket is, akik látták őt és zenekarát budapesti koncertjén, a Syma csarnokban.


Lemezeik amerikai fogadtatásra sem lehetett panaszuk, hiszen a bemutatkozásukat jelentő 1993. áprilisi Everybody Else Is Doing It, So Whay Can’t We cínű albumuk 18. volt a Billboardon és ötmillió példányban fogyott. A következő évben megjelent No Need To Argue című korongjuk a 6. lépcsőn indított és hétmillió darabot adtak el belőle. Mégsem ez érte el a legmagasabb helyezést az amerikai listán, hanem az 1996-os To The Faithful Departed (4.), annak ellenére, hogy összességében „csak” kétszeres platina lett. Még két sorlemezük volt: az 1999-es Bury The Hatchet és az ideiglenes búcsújukat jelentő Wake Up And Smell The Coffee, de ezekkel már nem tudták megismételni a korábbi sikereiket. Zenei pályafutásukat a Stars: The Best Of 1992-2002 válogatással összegezték 2002. szeptemberében.


Ezt követően Dolores szólólemezeivel próbálta meg stabilizálni helyét a rockvilágban, de sem a 2007-es Are You Listening?, sem a két évvel később piacra dobott No Baggage albumával ez nem sikerült.


Ami a mostani, immár 6. stúdióalbumukat, a Rosest illeti, ezen 11 dalt hallhatunk majd. A Show Me The Way című dal már teljes egészében ismert a netről, míg a Tomorrow (ez Dolores kedvence), a Fire And Soul, és a Schizophrenic Playboy című dalaikból a honlapjukon kaphatunk egyperces ízelítőket. Ezekből számomra az derült ki, hogy a dallamviláguk ugyan megmaradt, de mintha elhagyták volna a korábban azért bennük lévő „agresszivitásukat” – cseppet felpuhultak. Talán a többi dalban megkapjuk majd ezt is…


A felvételek idén áprilisban és májusban készültek Torontóban és Londonban Stephen Street producer irányításával. Összesen 15 dalt rögzítettek, amelyek közül jut majd B-oldalakra és bónuszokra is. A Cranberries 2009-ben tért vissza koncertekkel - eddig 107-et nyomtak le. A zenekar tagjainak stúdióbeli nagy egymásra találásáról a mostanában szokásos és már kissé unalmas rocker-szöveget nyomták ők is: „működött köztünk a kémia” – majd meghalljuk az eredményt jövő februárban.

Az album tracklistája:

1. "Conduct"
2. "Tomorrow"
3. "Fire & Soul"
4. "Raining In My Heart"
5. "Losing My Mind"
6. "Schizophrenic Playboys"
7. "Waiting In Walthamstow"
8. "Show Me"
9. "Astral Projections"
10. "So Good"
11. "Roses"

 
 
[ 2167 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x