Íme a Classic Rock díjak idei nyertesei!
Címlap / Sztárock / Íme a Classic Rock díjak idei nyertesei!

Íme a Classic Rock díjak idei nyertesei!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-23

A londoni Roundhouse-ban a minap bejelentették a Classic Rock Awards 2011-es győzteseit, ahol a legnagyobb ováció az Élő Legenda Díj nyertesének Jeff Beck-nek jutott. 

 

A díjat Roger Taylor, a Queen dobosa nyújtotta át neki. Jeff Beck az utóbbi években nagy örömünkre szinte minden díjat elvisz, ahol csak jelölik. Lassan már népszerűbb lesz a rockvilágban a másik angol gitáros istenségnél, Eric Claptonnál. Igaz, hogy sokan mindig nagyobb királynak tartották a hangszeren Ericnél. Szerencsénkre élőverseny van közöttük!


A gálán Jeff persze gitározott, sőt, illusztris vendégei is voltak: Chrissie Hynde a Stand By Me-t énekelte, míg Joss Stone az I Put A Spell On You-t a Grammy-díjas Emotion & Commotion című albumáról. Bemutatta a még mindig újnak számító zenekarát is, amelyből látszik, hogy Beck a nők nagy tisztelője, ugyanis basszusgitárosa, a szenzációs képességekkel megáldott Rhonda Smith – akivel egyébként már vagy két éve turnézik - a dobosa pedig Veronica Bellino, akit a hírek szerint a YouTube-on fedezett fel. Hamarosan stúdióba vonulnak és megkezdik új stúdióalbumuk felvételeit, amelynél Jeff szerzőként is számít a dobosra.


Visszatérve a díjkiosztóra, nem csak az idősebb rockerek (Steve Winwood, Roger Waters, Lemmy) és a veretes bandák (Deep Purple, The Who, Jethro Tull, The Scorpions) vihettek haza trófeákat, hanem a fiatalabb nemzedék képviselői is, mint a Manic Street Preachers és a Foo Fighters. Az év felfedezettje a Black Country Communion szupergroup lett (képünkön), amelynek a muzsikáját hallgatva reménykedhetnek a hard rock szerelmesei, mert itt van a jó példa a fiatalok előtt.


Apropó fiatalok! Az év felfedezettje, a kaliforniai Vintage Trouble zenekar lett (képünkön), amely a soul, a hard rock, a funk és a blues zenei világában is otthonosan mozog.

A díjazottak:

Élő Legenda – Jeff Beck
Classic dalszerző – Manic Street Preachers
Classic Album – The Who, Quadrophenia
Az év eseménye – Roger Waters, The Wall Live Tour
Az év zenekara – Foo Fighters
Innovator-díj– Deep Purple
A műfajért végzett kiemelkedő tevékenység - Bob Ezrin
Metal Guru-díj – The Scorpions
Az év albuma – Michael Monroe, Sensory Overdrive
Az év újra kiadott lemeze – a Queen szériában megjelentetett lemezeiért
Film/DVD-díj – Lemmy, Lemmy
Legjobb új banda – Vintage Trouble
Az év felfedezettje – Black Country Communion
A progresszív rock szellemiségért – Jethro Tull
Tommy Vance Inspiration – Steve Marriott
VIP – Baron Wolman
Musicians’ Union Maestro Award – Steve Winwood

Az immár hetedik alkalommal szerdán este megrendezésre került gálán nagyon sok művész személyesen is jelen volt, a házigazda szerepét a Kiss basszusgitáros-énekese Gene Simmons vállalta. 
 
[ 2131 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x