Az Allman Brothers Band tagjai egymás ellen küzdenek a blues...
Címlap / Sztárock / Az Allman Brothers Band tagjai egymás ellen küzdenek a blues Grammy-jéért

Az Allman Brothers Band tagjai egymás ellen küzdenek a blues Grammy-jéért

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-25

Ilyen talán még sosem volt a Grammy-díjkiosztók történetében, hogy ugyanannak a bandának a tagjai, ezúttal Greg Allman, Warren Haynes és Derek Trucks a zenekaron kívüli munkáikkal kelnek versenyre a blues kategória trófeájáért. 

 

A Hangrögzítő Művészetek és Tudományok Nemzeti Akadémiája (NARAS), ugyan 109-ről 78-ra csökkentette a kategóriák számát, ami alapjaiban helyesnek nevezhető, de az egyszerűen elfogadhatatlan és szánalmas, hogy az amerikai zenei élet megkérdőjelezhetetlen alapját, bölcsőjét jelentő BLUES-t 1, azaz egy (!!!!) díjra tartották érdemesnek!


Ezek után nézzük az öt jelöltet! Kezdjük az Allman Brothers Band főnökével, Greg Allmannal, aki súlyos betegségéből felépülve 14 évnyi szünet után készített szólólemezt Low Country Blues címmel, amelyet a szakma és a közönség is elismeréssel fogadott. Az album producere a jó nevű T-Bone Burnett volt, de a vendégművészek, mint Dr. John, Doyle Bramhall II és a többiek is nagyban hozzájárultak a zenei anyag sikeréhez. (A korongról bővebben írtam korábban, mint ahogy Warren Haynes és a Tedeschi Trucks Band CD-jéről is, lásd a kapcsolódó cikkeket!)


Warren Haynes, akiről jól tudjuk, hogy Amerika egyik legnagyobb tekintélyű gitárosa és nem csak az Allman Brothers Band-del, hanem a The Gov’t Mule nevű saját zenekarával is jobbnál jobb lemezeket készít, ezúttal a soul-blues világába kalauzolt bennünket a Man in Motion című munkájával. Nagyszerű ez az albuma is!
 

A Susan Tedeschi, Derek Trucks házaspár végül csak engedett a „közönség-óhajnak”, de valószínű, hogy már ők is régóta tervezgették és összehozták a Tedeschi Trucks Band-et. Nagyon jól tették, mert a Revelator című bemutatkozó albumuk üde színfoltot jelentett a blues világában. (A Billboard legfrissebb blues-listáján több mint félévvel a megjelenése után még mindig a 4. helyen található.)

Véleményem szerint az Allman Brothers Band muzsikusai esélyesebbnek tűnnek, mint a kiváló amerikai bluesénekesnő, Marcia Ball: Roadside Attractions című lemeze, vagy Keb’ Mo’:The Reflection című albuma. 

A Best Blues Album kategória jelöltjei:

"Low Country Blues" - Gregg Allman
"Roadside Attractions" - Marcia Ball
"Man In Motion" - Warren Haynes
"The Reflection" - Keb’ Mo’
"Revelator" - Tedeschi Trucks Band 
 
[ 1373 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x