Al Di Meola hamarosan Székesfehérvárt kápráztatja el
Címlap / Sztárock / Al Di Meola hamarosan Székesfehérvárt kápráztatja el

Al Di Meola hamarosan Székesfehérvárt kápráztatja el

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-09

A FEZEN fesztivál nulladik napján, augusztus elsején Al Di Meola, - akit több alkalommal a világ legjobb jazzgitárosának kiáltottak ki - Kaszás Péter magyar dobossal szórakoztatja a székesfehérvári közönséget.  

 

Rajta kívül még olyan hazai zenészek is színpadra lépnek, mint a Vörös Janka Group, a Harcsa Veronika Quartet & Gyémánt Bálint, a Budapest Bár, valamint Ferenczi György és a Rackajam.


Al Di Meola koncertje nyitja tehát az idei FEZEN-t, (amely immár a 16. Fehérvári Zenei Napok). Az elképesztően gyors gitárjátékáról (is) híres virtuóz eddigi karrierje során olyan nevekkel zenélt együtt, mint Phil Collins, Carlos Santana, Stevie Wonder és Jimmy Page.

A tavalyi, Pursuit of Radical Rhapsody albumát, szintén Kaszás Péterrel vette fel, de több dalban egy magyar vonósnégyes is közreműködött, a felvételek egy részét Magyarországon rögzítették. Habár a művész visszatérő vendégnek számít Magyarországon, Székesfehérváron eddig még sosem adott koncertet.


Al Di Meola este fél nyolckor kezdődő koncertjéhez kiváló magyar zenészek teremetik meg a hangulatot. A Vörös Janka Group az amerikai gitárvirtuózhoz hasonlóan első alkalommal mutatkozik be a FEZEN közönségének. A zenekar a kihagyhatatlan közönségkedvenc dalok mellett igazi meglepetésekkel is készül, ezúttal új feldolgozásokat is hallhatnak a fesztiválozók.


A Harcsa Veronika Quartet szintén első alkalommal szerepel a FEZEN programjában. Az énekesnő jelenleg több formációban is dolgozik együtt az egyre népszerűbb gitárossal, Gyémánt Bálinttal, aki ezen az estén is a vendége lesz. A közönség ízelítőt kaphat a kettejük most készülő duóalbumából, de a quartet már kiadott dalai is megszólalnak.


Al Di Meola koncertje után este fél tíztől a Budapest Bár csap a húrok közé. A zenekar a múlt század kávéházainak füstös légkörét hozza el és semmi mással össze nem hasonlítható hangulatot varázsol a FEZEN-re. A Budapest Bár a FEZEN-en zárja a nyarat, majd szeptember elsejétől ötéves jubileumi koncert- és eseménysorozat veszi kezdetét.


A magyar könnyű zenei élet üde színfoltja, Ferenci György és a Rackajam zárja a fehérvári estét. A zenekar, amely az utóbbi időben az angol nyelvű szövegek helyett, magyar verseket választott dalai szövegéül, a blues, a soul, a rock és a népzene rajongóit fúziós zenéjével vonzza magához. Közvetlenül a FEZEN előtt jelenik meg Ferenci Györgyék új albuma, melyen Gérecz Attila verseit zenésítik meg, így a székesfehérvári fesztiválon már az új album dalai is felcsendülnek.
 
 
[ 1755 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x