A jövő gitáros istenei
Címlap / Sztárock / A jövő gitáros istenei

A jövő gitáros istenei

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-01

A Rockháló magazin olvasói számára nem újdonság, hogy évek óta kiemelten foglalkozom a műfaj zseniális fiatal gitárosaival, róluk szól ez a munkám, amely e-könyvben és hagyományos papír alapú formában is megrendelhető a Publio Könyváruház honlapján.  

 

Rendezvénynaptár
A gitárnyüvők istenítésének története 1965-ben kezdődött, amikor egy 20 éves fiatal angol gitáros olyan hatással volt a közönségre, hogy Londonban megjelentek a tűzfalakon és a metróban a Clapton is God (Clapton az isten) graffitik. A Lassúkezűnek is becézett gitáros abban az időben John Mayall Bluesbreakers-ében játszott.

Eric Clapton rászolgált a rajongók istenítésére, odaadó szeretetére, hiszen pályafutása szinte töretlen azóta is a ma már 70 felé közelítő művésznek. Ebben a könyvben azonban nem róla, nem a múlt és a jelen szerencsére még élő gitáros istenségeiről (Jeff Beck, Jimmy Page, B.B. King, Buddy Guy, Leslie West, Walter Trout, Clem Clempson, Alvin Lee, Steve Hackett, Robin Trower, Joe Bonamassa…, de nem sorolom tovább őket) lesz szó, hanem a legfiatalabb trónkövetelőkről.


A könyvben szereplő 33 (a szám a krisztusi korra utal) ifjú gitáros többsége a 20-as, 30-as éveiben jár, mindössze néhányan vannak közülük, akik a 40-es középgenerációt képviselik. A blues, a blues-rock, de úgy általában a rockzene hagyományainak megfelelően a szólógitárosok többnyire fiúk, így lesz ez nálam is, de hét (!) férfiakat megszégyenítő tehetséggel megáldott hölgyet is bemutatok a könyvben (így ők lehetnek az istennőink)!

Érdekes, hogy tulajdonképpen mindegy ezeknél a roppant tehetséges gitáros palántáknál, hogy a világ mely sarkában születtek, hogy brit, ír, kanadai, egyesült államokbeli, ausztrál, finn vagy dél-afrikai családban látták meg a napvilágot. A döntő az volt, hogy a szülői házban milyen zene vette körül őket, az apák és a mamák lemezgyűjteménye, zenei ízlése volt az a kályha ahonnan elindultak, már gyermekként a hat húr bűvkörébe kerültek, és rengeteg gyakorlással a legmagasabb szintre juthattak.

Van köztük olyan, akinek eddig mindössze egy-két lemeze jelent meg és már ezzel levette a szakmát és a közönséget a lábáról, de olyanokat is találunk szép számmal, akik fiatal koruk ellenére már 10 körül járnak a lemeztermésben.

Sajnos élőben a produkciójukat alig láthatjuk, hiszen hozzánk elvétve jutnak el ezek a bámulatos tehetségű gitárosok, „hála” koncertszervezőink bevállalós tevékenységének, a bemutatásra kerülő zenészek közül, eddig mindössze néhányan jártak Magyarországon! Nagy örömömre október 17-én a címlapon szereplő nagyszerű német gitáros, Henrik Freischlader és zenekara a tervek szerint fellép majd Budapesten!

Végül, egy személyes kérés, amellyel nehezen hozakodok elő. Amennyiben módotok van „A jövő gitáros istenei” megrendelésére itt, és korábbi könyvem a „Nyitott Blues” megvásárlására e-könyv, ne fogjátok vissza magatokat, mert ezzel nagymértékben segítitek a 13 éves Rockháló magazinom életben tartását, ugyanis jövőbeli megjelenésének sorsa anyagi okok miatt bizonytalan, mint a kutya vacsorája lámpaoltás után!

Köszönettel:

Géczi László
A Rockháló tulajdonos-szerkesztője 
 
[ 2622 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x