A Brit Blues idei díjazottjaira várva
Címlap / Sztárock / A Brit Blues idei díjazottjaira várva

A Brit Blues idei díjazottjaira várva

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-05

Hihetetlen, hogy már 50 éve annak, amikor Alexis Kornerék Angliában "megágyaztak" ennek a csodálatos muzsikának és mégis mindössze két éve díjazzák a műfaj szigetországi legjobbjait. 

 

Egy lelkes kis nottinghami bluesrajongó csapat ötletéből nőtt ki a British Blues Awards, amelyet ezúttal szeptember 9-én rendeznek. A díjakat - ugyanúgy, mint 2010-ben - a Newark Blues Fesztiválon adják át 16 kategóriában.


Általában hat jelöltet neveznek meg a szakmabeliek - vannak olyan kategóriák ahol többet - (médiában dolgozók, fesztiválszervezők, újságírók, koncerttermek tulajdonosai…), az ő listájuk jelöltjeire szavazhattak a műfaj fanatikusai május 31-étől.


Mindkét nem énekesei mellett díjazzák a legjobb hangszeres zenészeket, a legkiválóbb fiatal művészt, a legjobb albumot, a tengerentúli művészt, fesztivált és a műfajjal foglalkozó adást, sőt, 14 kompozíció közül még a legszínvonalasabb bluesnak járó díjat is odaítélik a Kevin Thorpe Memorial Awarddal. (Kevin Thorpe egyébként Nottingham környékének ismert énekes-dalszerzője volt. Éppen az első díjkiosztónak az idején halt meg szívrohamban.)


A jelöltekről annyit, hogy nagy örömömre köztük van: a hölgyeknél Chantal McGregor és Joanne Shaw Taylor, a férfiaknál pedig Alan Nimmo és zenekara a Nimmo Brothers is, Jon Amor külön és a Blues Groupjával, Matt Schofield, Oli Brown, Mitch Laddie, Philip Sayce (képünkön) és Virgil McMahon.

Mindegyikük szerepel a Publio Könyváruházban nemrég megjelent „A jövő gitáros istenei” című könyvemben, ahol 33 zseniális fiatal gitáros portréja olvasható!  
 
[ 1511 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x