Visszatér a világsikerhez a Matchbox Twenty?
Címlap / Sztárock / Visszatér a világsikerhez a Matchbox Twenty?

Visszatér a világsikerhez a Matchbox Twenty?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-01-25

Rob Thomas bandája egykor a legügyesebben lavírozott a pop-rock határmezsgyéjén, oly annyira, hogy 1996-2002 között ebben a zenei világban kevés népszerűbb csapat volt náluk. 

 

Rendezvénynaptár
Aztán az énekes inkább a szólókarriert választotta, a lemezeiről eltűnt a rock, nem mondom, hogy nem aratott sikereket a popdalaival, de korántsem volt olyan átütő erő benne, mint az várható lett volna. A 2005-ös Something to Be CD-n volt egy nagy sláger, a Lonely No More, a 2009-es Cradlesong albumon pedig a Her Diamonds.


Ma már úgy látja, hogy a „szólózás” csak egy kis kitérő volt a számára, és azt sem bánja, hogy nem volt akkora sikere, mint amiket a zenekarával elért: "Egy kreatív gyakorlat volt igazából az egész. Voltak dalok, amiket megírtam és tudtam, hogy a zenekarom nem akarná játszani, ezek kerültek a szólólemezekre." Mindegy most már, hagyjuk az ideológiát, a tény, hogy 10 év szünet után megpróbálják újra együtt.


Nézzünk néhány adatot a Matchbox 20 zenei karrierjéből!  17 évük alatt 15.6 millió albumot és 7.9 millió kislemezt adtak el, és olyan slágerekkel ajándékozták meg a világot, mint a "Bent", az "Unwell", az "If You’re Gone" vagy a "How Far We’ve Come". 

"Amikor megjelentünk, egyszerre voltunk alt-rock és listavezető zenekar is, mert akkortájt az alt-rock uralta a listák élét" - meséli a frontember Rob Thomas a Billboardnak az Atlantic kiadó manhattani irodájában. - "Szerencsések vagyunk, mert különféle korszakokat éltünk túl: a grunge-korszakot, a fiúcsapat-korszakot, a Nelly/ Ludacris korszakot, és a többit. Mindig azt tettük, ami belőlünk jött, nem akartuk soha tükrözni, ami menő, inkább hozzáadni valami pluszt."


Ám a zenekar 10 éve nem jelentkezett új lemezzel, és ez a popzenében örökkévalóság. Nem volt egyszerű hát a zenekarnak meghatározni az új útirányt. Más csapatok, mint pl. a Train vagy a Maroon 5 keresett svéd dalszerzőket hívtak segítségül, ám a Matchbox 20 bízott a régi producerében, Matt Serletic-ben. "Így gondolkodtunk: készítsük el a legjobb lemezt, amit csak tudunk, aztán irány a turné. Így legalább tudjuk, hogy mi megtettünk mindent, ami tőlünk telt." - mondja Paul Doucette gitáros.

Az album bemelegítő kislemeze, a "She’s So Mean" egy könnyedén táncolható dal, melynek klipje egy olyan lányról szól, amilyet mindenki ismer: az a bizonyos "nem tudunk tőle szabadulni, pedig tudjuk, hogy rossz hatással van ránk" - fajta, ahogy Rob Thomas határozta meg egy interjúban.


Most azonban a Matchbox 20 visszatért, és szeptember negyedikén megjelenik a "North" című új stúdióalbum, melyet először ausztrál (az INXS-szel), majd amerikai turné követ. "A fennmaradáshoz fontos, hogy jó legyél élőben" - mondja Doucette. - "Rengeteg előadó azon bukik el, hogy nincs elég koncert-gyakorlata. De én érzem, hogy ez a lemez képes lesz újra összekötni minket a közönséggel. Nagyon jó kis dalok vannak rajta, sokkal jobbak, mint néhány régebbi dalunk…"  "És meg is láthatjátok majd, melyekre gondolunk" - fejezi be Thomas zenésztársa mondatát - "mert azokat nem fogjuk játszani élőben". 
 
[ 1552 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x