Örök második?
hirdetés
Címlap / Te+Én+Szex / Örök második?

Gelsei Bernadett

Örök második?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-12

Ahogyan az első részben írtam, a szeretőségnek vannak szakaszai, amit a szenvedélybetegség leépülési szakaszaival hoztam összefüggésbe, és mutattam be. Ez az írás abban fog segíteni neked, hogy átlásd, hogyan milyen szakaszokban lehet kijutni egy számodra már elviselhetetlennek tartott szeretői állapotból. Ahogyan van leépülési szakasz, úgy van felépülési szakasz is.  


Rendezvénynaptár
A cikk első részét itt találod >>> 

A felépülési szakasz első állomása a szenvedélybetegségeknél a „kritikus időszak” amit én ebben az esetben „kibírom időszaknak” neveztem el. Lehet, hogy már ebben a szakaszban vagy, ezt onnan tudod, hogy ha már többszöri próbálkozásaid voltak arra nézve, hogy most már eleged van, ha eddig nem bírta eldönteni, hogy te kellesz neki, akkor már nem vársz rá többet, és véget vetsz az egész viszonynak. Többször próbáltál már szakítani vele, de valahogy pár napnál, vagy hétnél akár hónapnál tovább soha nem jutottál. Akkor még több mint valószínű nem érted el a mélypontod. Mélypont alatt azt értem, amikor beismered, hogy tehetetlen vagy ezzel az egész viszonnyal szemben, és nem igazán tudod, hogy mit kell tenned és mondanod ahhoz, hogy ebből a helyzetből elmozdulj. De egy dologban biztos vagy, tovább nem akarod folytatni, mert arra rámész. Amikor eljutsz erre a pontra, mélyen belül érezni fogod, hogy ez az alja ennél lejjebb nem viheted magad és elég, most már változtatnod kell, és a kezedbe kell venni a sorsod irányítását, nem várhatod ezt a másiktól, és nem teheted már tőle függővé. Ez az a pont, amikor megéled az egészséges ösztönös önzőséged, vagyis azt az énállapotodat, ami ahhoz kell, hogy elmozdulj. Enélkül ez nem fog menni, csak mindig ki és kibékülsz vele. Ha én a saját történetemre gondolok, akkor kb egy évig havonta békülgettem és szakítottam vele. Ez a körforgás a mélypont megélésével megszűnik, és akkor egy erős belső erőt érzel magadban, de az is lehet, hogy csak annyit, hogy most nem gondolkozol tovább csinálod ami ahhoz kell, hogy túlélj és tudod az csak az tud lenni, ha szakítasz vele.

Amikor képes vagy szakítani és már eltelt az a varázsidőszak is, ami túlmutat az eddigi szakításokon fogod tudni, hogy a „kibírom időszakban” vagy, sőt lassan átmész a következő időszakra.


Ami nem más, mit a „kezdek jól lenni” időszak. A szenvedélybetegeknél ez az időszak a stabilizációs időszak. Itt valójában tudatosan elkezdesz dolgozni az önbizalmadon és önértékeléseden. Ezt egyszerűben úgy is mondhatnám, hogy elkezded újból megszeretni magad és elkezded újból felépíteni önmagad. Az, amit régebben önmagadról gondoltál és képviseltél rájössz, hogy már nem működik és nem helytálló, mivel a viszony egy jó részét ledöntötte annak. Van amit érdemes megtartanod, de új értékeket, elveket és tulajdonságokat kell felerősítened önmagadban, és változtatnod kell bizonyos dolgaidon, ahhoz, hogy el tudd kezdeni szeretni önmagad, és ki tudj jönni jól ebből a helyzetből. Emlékszem én szinten mindent, amit addig hittem és képviseltem önmagamról elengedtem, és olyan tulajdonságaimat, belső értékeimet kellett előkeresnem felnövesztenem amiről nem is tudtam, hogy bennem van, vagy nem gondoltam egyáltalán értékesnek. Valójában ezt a szakaszt én személy szerint a személyiségfejlődésem egy nagyon fontos szakaszának éltem meg, és gondolok rá így a mai napig. Ilyen értelemben nagyon hálás vagyok annak, hogy kaptam egy ilyen életfeladatot, mert sok változást eredményezett bennem és remélem te is így fogod majd érezni magad.

Az utolsó időszakot „rendben vagyok” időszaknak hívom, a szenvedélybetegségnél ez a fenntartás időszaka. Itt már sok idő telt el fizikai értelemben is, már mint múlt tekintesz vissza az egész viszonyra. Ebben a szakaszban megerősödtél, tisztába kerültél új és számodra szerethető éneddel, amelyet már a környezeted is visszajelez számodra. Itt jutsz el arra a szakaszra, hogy hálás legyél a történtekért, amiért ennyi mindent tanultál önmagadról, és a pozitív változásokért. A megbocsátás önmagadnak és a másik félnek itt tud igazán megtörténni. Már van rálátásod önmagad hiányosságaira, mi az ahol másként kellett volna cselekedned, látod a saját felelősséged a helyzetben és empátiád a másik féllel és a bizonyos harmadikkal kapcsolatosan. Ha bántottad őket, akkor itt fog megtörténi egy bocsánatkérés is részedről, de az is lehet, hogy ezt önmagadban játszod le. Ehhez azért hosszú évek kellenek, de érdemes megtenni, mert így történik meg az igazi elengedés.
Éppen ezért én itt kérek mindenért elnézést attól a két embertől, akit a viszonyomban anno akkor megbántottam, igazán szívből sajnálom, azt amit tettem!


 
 
[ 13170 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x