Párkapcsolat háromszöge
Címlap / Te+Én+Szex / Párkapcsolat háromszöge

Gelsei Bernadett

Párkapcsolat háromszöge

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

"Én-Te-MI" kapcsolati hármas egységgel tudom bemutatni ezt a helyzetet. Ha a kapcsolatra a már előző cikkekben említett egyenlő szárú háromszögként gondolunk, ahol minden egyes csúcs egyensúlyban van, akkor a legharmonikusabb a párkapcsolat, ezért nagyon fontos, hogy ezt az egyensúlyt fent tudja tartani a pár.  

Előző cikkeim a témában>>> 

Én:
nagyon fontos, hogy a párkapcsolatban önmagunk tudjunk lenni. Legyen terünk arra, hogy kifejezzük saját érzéseinket, gondolatainkat és vágyainkat, melyeket meg tudunk aztán jeleníteni a társunknak. Az “én idő” megélése, a befelé figyelés, pihenés területe is.

Te: amikor egy kapcsolatban nem csak önmagamra, hanem a másikra is figyelek. Képes vagyok bizonyos kérdésekben, helyzetekben lemondani a saját vágyaimról a másik miatt, ha úgy ítélem meg, számára az sokkal nagyobb prioritást jelent.

Mi: a kapcsolatos közös pontja, ahol megszűnik az Én és Te állapot, ezen a ponton együtt gondolkozunk, tervezünk, vágyunk és döntünk. Együtt közös élményeket, érzelmeket szerzünk, amely az intimitást, és elköteleződést egymás felé segíti.


Látható, hogy itt is érvényes az a háromszög elmélet, hogy mindhárom pontnak egyenlő mértékben kell érvényesülni, mert ha valamelyik dominál, akkor megszűnik az egyensúly és megbomlik a harmónia.

Ezt az egyensúlyt nem könnyű folyamatosan, hosszú távon fenntartani egy párkapcsolatban. Gyakran előfordul, hogy rövidebb-hosszabb ideig megbillen az egyensúly. Attól függően, hogy a háromszög melyik csúcsa tűnik el, különböző helyzetek alakulnak ki a a párkapcsolatban amelyeknek más és más értelmezése van.

Annál az esetnél, amikor az Én, elveszik egy kapcsolatban, vagy nagymértékben alárendeli magát a Mi vagy a Te-nek, beszélhetünk valójában társfüggőségről. Ez a gyakorlatban úgy jelenik meg, hogy a feleség képes erejét megfeszítve minden igyekezetével párja elvárásainak, igényeinek megfelelni úgy, hogy közben saját igényeit teljesen elengedi, és figyelmen kívül hagyja.
Amikor csak Én van és a Te és Mi tűnik el, akkor egy nagyon erősen nárcisztikus személy irányítja a kapcsolatot és addig érzi jól magát a kapcsolatban, amíg az én dominál.

Ezek a megbillenések azonban elindítanak a párok között párkapcsolati játszmákat, melyeknek mindig valami mögöttes üzenete van, és minden esetben ugyanaz a kimenetele. Ilyen tipikus párkapcsolati játszma a drámaháromszög.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 10247 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x