Fitness kisokos: az ellipszis trainer
Címlap / Kütyü és tudomány / Fitness kisokos: az ellipszis trainer

Fitness kisokos: az ellipszis trainer

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A kardiogépek viszonylag új generációja az ellipszis trainer ( cross trainer, ellipszis járó, sífutógép ). Miért hasznos és ajánlott vele az edzés? 

Edzi a kar, a váll, a combok, a farizmokat, és lehetővé teszi a törzs izmainak igénybevételével átfogó, teljes testedzést. A gép felépítésétől függően a járást, vagy lépcsőzést a kar mozgatásával kombinálhatjuk.

Sok modellnél a láb egy elliptikus pályán mozog, ami az izomzatnak szokatlan, és ezért különösen intenzív edzés, valamint azért is, mert a hétköznapi életben ilyen mozgásformát nemigen végzünk. Ezért, ha még kezdők vagyunk, és feljutottunk a gépre, tanácsos mindig először lassabban kezdeni a mozgást, majd ha azt már megszoktuk, végezhetjük nagyon intenzitással is.

Néhány gépnél arra is van lehetőség, hogy a karunkat ne vonjuk be az edzésbe, hanem egy középen elhelyezett támaszra tegyük. Kezdőknek célszerű itt kezdeni, majd később, ha már a lábmozgást jól begyakoroltuk, a karunkat is bevonhatjuk a munkába és egy edzésen belül váltogathatjuk a két variációt. A botot is foghatjuk különböző magasságokban.

Zsemlye Zsanatte, személyi edző-rekreátor >>
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 6065 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x