Karácsonyi Manók
Címlap / Őrület / Karácsonyi Manók

Karácsonyi Manók

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-26

A Mikulásról szóló modern mesékben a Nagyszakállút parányi zöldruhás manók veszik körül. Ők csomagolják be a karácsonyi ajándékokat, és az Északi-sarkon lévő műhelyben ők gyártják a játékokat. 

 

Rendezvénynaptár
Manók
A manók a germán mitológia mesebeli teremtményei, akiket az észak-európai néphagyomány őrzött meg az utókor számára. Eredetileg a természet és a termékenység apró isteneinek tartották őket, és ezek a kicsi, fiatal és szép arcú férfi és női alakokként ábrázolt lények általában az erdőben, a föld alatt, vagy kutak és források mélyén éltek. A képzelet világában a hosszú életű vagy halhatatlan manóknak varázserőt tulajdonítottak. Gyakran szerepelnek irodalmi művekben, még Shakespeare darabjaiban is előfordulnak, és a mai meséknek is kulcsfigurái.

Karácsonyi Manók
A Mikulásról szóló modern mesékben a Nagyszakállút parányi zöldruhás manók veszik körül. Ők csomagolják be a karácsonyi ajándékokat, és az Északi-sarkon lévő műhelyben ők gyártják a játékokat. Ebben a megjelenítésben a manók kissé hasonlítanak a skandináv mitológia fürge és eszes kis törpéihez. Valójában a manók legendája korábban született, mint Szent Miklós, a püspök, akitől eredetileg a Mikulás alakja származik.

Az északi országokban (ahol a manókat azóta is a Karácsonnyal hozzák összefüggésbe) az apró lényeket piros ruhába és fekete csizmába öltözve, hosszú szakállal elevenítik meg. Szenteste az embereknek egy tál zabkásával kell megkínálniuk a manókat, máskülönben megtréfálják őket. Izlandon például december 12-e és Szenteste között tizenhárom napon keresztül egy-egy „Karácsonyfickónak” nevezett manó látogatja meg az otthonokat, akik megviccelik a gyerekeket, és ajándékokat visznek nekik.Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 6033 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x