A tudatosság és a harmadik szem
hirdetés
Címlap / Ezotéria / A tudatosság és a harmadik szem

A tudatosság és a harmadik szem

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-22

Az ősök csarnoka című művének az első kötetét, és az ott olvasottakon meditálva, azt, amit az alkimisták a harmadik szem kinyitási műveleteként emlegetnek, elérhessem. Hogy eben a szellemi háttérben és a spirituális naplóírás segítségével, meditációimban az egyetemes egység-érzetemet, a teremtői-azonosság tudatomat elmélyíthessem.  


Rendezvénynaptár
- Majdnem egész nyáron hiányoztál Csíkszeredából. Külföldön jártál?
- Nem. Nem külföldön jártam, hanem belföldön, a szónak materiális értelmében is, de főként spirituális értelmében, úgy, hogy majdnem az egész nyarat egyetlen erdélyi helyiségben, egészen pontosan: a Sepsibesenyői tó partján töltöttem. Régi vágyamat és a belső, egyetemes öntudatom hangját, a szellem hívását követve, a civilizáció stresszétől valamelyest izoláltan, a belső tájaimon járhattam, ha nem is egyfolytában, de éppen eleget ahhoz, hogy a napi teendők mellett, háromszor is elolvashassam figyelmesen Hamvas Bélának.

Az ősök csarnoka című művének az első kötetét, és az ott olvasottakon meditálva, azt, amit az alkimisták a harmadik szem kinyitási műveleteként emlegetnek, elérhessem. Hogy eben a szellemi háttérben és a spirituális naplóírás segítségével, meditációimban az egyetemes egység-érzetemet, a teremtői-azonosság tudatomat elmélyíthessem.

- Egyedül voltál sátorral, mint ahogy szoktad a korábbi években, a csíki hegyekben?
- Ezúttal egy sepsiszentgyörgyi ismerősöm félkész villájában töltöttem a nyarat dolgozgatva, nagyokat úszva, olvasva és meditálva, ahol nem kellett törődnöm az időjárás viszontagságaival, mint egy sátorban, de ahol a családom megérkezéséig jó sokáig egyedül lehettem, és amint mondtam, jó sokat és mélyen meditálhattam amellett, hogy teljesen egészséges, úgymond természeti étrenddel egybekötött, tiszta életrendet is követhettem. Utóbbi még inkább hozzásegített a gyermek- és fiatalkoromban megrongált egészségem helyreállításához, a szellemi elmélyüléshez, a spirituális látásmódom további tágításához, elmélyítéséhez, élesítéséhez és szilárdításához.

De nem kell öncélú remetéskedésre, misztikus elvonulásra gondolni, mivel elsősorban az Erdélyi Hamvas Béla Baráti Társaság nyári táborának minimális civilizációs feltételeit megteremteni, vagyis tábort szervezni és tábort tartani (nem csak szervezője, hanem főelőadója is voltam a tábornak) utaztam el és a félkész villa épületében és udvarán akadt bőven tennivaló. Talán az is ismeretes, hogy nem vagyok afféle csodabogár misztikus, hanem két lábával a földön járó, három gyermekes családapa, és miután lakhatóvá tettük a villa nagyobb részét és az udvart is sikerült bekertelni, a feleségemmel együtt (aki ugyancsak előadója volt a tábornak) kijöhetett a három apró kislányom is, vagyis több mint egy hónapot tölthettek velem a természetben. Ez a részlet azért fontos, mert ha nem tudhattam volna őket magam körül, akkor nem sikerült volna ilyen mélyen behatolni a spirituális dimenziókba. Az előbbiekhez tartozik ugyanis az is, hogy metafizikai perspektívából teljesen téves az a hagyományos elképzelés (és vallásosan berögződött gyakorlat), miszerint a spirituális élet föltétlenül teljes izolációt, vagyis egyedüllétet és magányt követel. Katolikusnak kereszteltek, annak neveltek és így kaptam az első keresztény beavatásomat is, a bérmálást, de mindezek ellenére, több mint egy évtizede, hogy nem hiszek a család nélkül élő személyek (ebben az esetben a cölibátusban élő papok, remeték és szerzetesek) és a normális életrendtől eltérő életet folyató, úgynevezett szentek példájának a spirituális értékében, pozitív értelmében.

- Na, ez igazán érdekes. Katolikusnak vallod magad, és közben nem hiszel a család nélkül élő papok, szerzetesek és remeték, valamint az egyesek által példaadónak vélt szentek rendkívüli életének és sorsának a spirituális értékében… De tudomásom szerint a keleti guruk és lámák sem folyatnak családos életet.

- Katolikus, a szó eredeti értelme szerint egyetemeset jelent. Az egyház, amely katolikusnak nevezi azt a dogmarendszert, amelyet hirdet, ezt jogtalanul teszi, nem csak azért mert rajta kívül van még négy un. világvallás a földön, hanem azért is, mert távol áll attól, hogy egyetemesen érvényes magyarázatot adjon a lét és az élet minden kérdésére, arról nem is beszélve, hogy már csak a cölibátus által is lehetetlenné teszi azt, hogy un. egyetemes létélményhez és ezáltal spirituális tisztánlátói képességhez jussanak, hiszen a családtól és a szexuális élettől fosztott papok nem élhetik át az élet teljességét, ami az egyetemes egységélménynek és egységtudatnak az elemi feltétele. A normálistól eltérő életrend, a rendkívüliség keresése és választása, akárcsak a fanatizmus, megfosztja az embert attól, hogy teljes értékű életet éljen, hogy az élete egyetemes értékét és értelmét felfedezze. Nem hiszek tehát a papok, a remeték, a szerzetesek, valamint a keleti vallások misztikus lámáinak és guruinak a család- és gyermekmentes életének az állítólagosan tisztító - megváltó értékében, mivel gyakorló asztrológusi tapasztalataim alapján, minden esetben károsnak bizonyult a gyermekáldás elleni védekezés, illetve annak bármiféle módon történő elkerülése, elhárítása, vagyis az egyetemes teremtés (Isteni!) törvényével való szembeszegülésnek bármiféle vallásos eszmeiség, vagy tudományos fedőnév alá rejtett (pl. un. tisztasági fogadalom, vagy családtervezés) kicselezése.

- Azt is tapasztalnom kellett gyakorló asztrológusként, hogy az élettársi - házastársi viszony megtagadása, vagyis a szexuális élettől való teljes tartózkodás, spirituális - metafizikai szempontból semmivel nem jobb annál, mint amit az ószövetség Onán bűnével illet, és lényegileg nem más, mint az élet lényeges tapasztalatainak, vagyis a tényleges harmónia-képességek elnyeréséhez szükséges életfeladatoknak a megtagadása, misztifikált elkerülése, magyarul: kicselezése.

Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 7556 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x